Acronis потвърди ангажимента си за подкрепа на местни общности и инициативи

Acronis препотвърди своя ангажимент да подкрепя местни общности и инициативи чрез своите програми за корпоративна социална отговорност и предоставяне на възможности за доброволчество на своите служители.

Компанията активно се ангажира с разработване на образователни инициативи и подкрепа за учене по цял свят. В България местният екип е установил връзки с образователни институции, дарявайки книги и осигурявайки обучение. През изминалата година Акронис България предостави 25 лаптопа на СУ „ГЕО Милев”, гр. Трън, и още 25 лаптопа на III ОУ „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев.

Когато технологиите се развиват бързо, често компаниите имат излишък от хардуер. Когато тези устройства, като например лаптопи, достигнат края на своя жизнен цикъл, много от тях все още са в отлично работно състояние.

Acronis предоставя и редица възможности за доброволческа дейност на служителите, които търсят начини да се включат в общностни проекти като част от Acronis Cyber Foundation Program.

По случай Деня на българските просветители на 1 ноември 2023, доброволци от Acronis обединиха усилията си, за да създадат информационни табла в 34-то училище „Стою Шишков“ в София. Тези табла представят забележителни открития на български учени, всеки от които е оставил значима следа върху света.

По-рано през 2023 година, доброволци от Acronis организираха Ден за професионална ориентация за ученици от начален курс на обучение, участваха в няколко инициативи за почистване в района на планината Витоша и парк “Камбаните” и организираха работилница за изработка на ръчни изделия с цел събиране на средства за подпомагане на местен дом за сираци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *