Rakuten Viber добавя опция за ”Разпознаване на обаждането” и в България

Функцията “Разпознаване на обаждането” на Rakuten Viber, която идентифицира спам, вече е достъпна за потребителите на Android в България. С новата услуга ще се показва предупредително съобщение по време на обаждане от непознат номер, маркирано като „безопасно“ или „потенциален спам“. След това потребителите ще имат опцията да игнорират обаждането, да го маркират като безопасно и да редактират името на обаждащия се.

С помощта на тази функция абонатите вече ще могат да изберат кога да отговорят на обаждане от непознат номер – независимо дали става въпрос за куриер, HR специалист или друго важно обаждане, което не биха искали да пропуснат. Потребителите на приложението могат да изберат да активират възможността за разпознаване на всички получени обаждания, включително на входящи повиквания извън Viber.

Дали едно обаждане е спам се определя от специално разработена вътрешна система за идентифициране, която взима под внимание множество фактори, включително предишни сигнали за спам обаждания от други потребители на Rakuten Viber. След като разговорът приключи, на потребителя ще бъдат предложени допълнителни опции, като повторно набиране, сигнализиране за спам, изпращане на съобщение и запазване на контакта с избрано от потребителя име. Rakuten Viber насърчава своите ползватели да съобщават за спам обаждания, като кликнат върху бутона ‘Докладвай’, за да помогнат за подобряване на системата и да предпазят другите от спам.

“Разпознаване на обаждането” e достъпно за Android устройства, които работят с версия Viber 21.1 и по-нова. Може да се активира през меню „Настройки“. Услугата се намира под „Обаждания и съобщения“. Функцията ще бъде достъпна безплатно за всички абонати на Rakuten Viber.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *