Vivacom въвежда електромобили за оперативната си дейност

Vivacom започва да използва електромобили в оперативната си дейност. Компанията прави тази крачка с 40 нови електрически автомобила и изгражда собствена зарядна инфраструктура. Тя се състои от 10 зарядни станции. Електромобилите ще се използват от служители на компанията, чиято дейност е свързана с най-голям пробег на километри.

Новите електромобили на Vivacom са Dacia Spring. Те са с нулев отпечатък на въглеродни емисии и могат да изминат близо 170 км. с едно пълно зареждане. Припомняме, че телекомът има амбициозни цели за ограничаване на въглеродните си емисии, включително и за достигане на нулеви нива.

Миналата година телекомът въведе модернизация на оборудването на съоръженията, инвестира в енергийно ефективни мрежи и услуги (напр. FTTH и 5G) и популяризира електронните фактури, с което спестява 10 тона хартия на месечна база, и лансира двойно по-малката Half Sim карта. По този начин Vivacom намалява потреблението си на енергия, спестява значителни количества хартия и пластмаса и продължава да укрепва ангажимента си за опазване на околната среда и устойчивост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *