Vivacom е в топ 10 на най-бързо развиващите се оператори в света за сателитни услуги за бизнеса

Vivacom, част от United Group, за четвърта поредна година зае място в класацията топ 10 на Световната телепорт асоциация (WTA). Международната класация е на база ръст в приходите за услуги за бизнес клиенти и Vivacom е единствената българска компания в класирането за четвърти пореден път.

До 2026 година общата инвестиция на групата в България ще достигне 4,8 млрд. лева. Сред най-големите бизнес клиенти на сателитни услуги на Vivacom са: Disney, Eutelsat, Viacom, National Geographic Channel, Viasat, Endurosat, Leaf Space, както и много други доставчици на съдържание, телекомуникационни и сателитни оператори.

Преди месец Vivacom и Eutelsat Group обявиха търговския старт на наземна станция за сателитни комуникации в с. Могила, Стара Загора. Съоръжението, което е едно от 35-те в света, осигурява възможност за разширени комуникационни услуги чрез сателити на ниска околоземна орбита. Част от наземната инфраструктура на Vivacom e и сателитна станция „Плана“, която е сред най-модерните съоръжения за бизнес клиенти в световен мащаб и има най-високата възможна степен на сертификация в областта на сателитните услуги – Tier 4. „Плана“ е сред най-модерните съоръжения за бизнес клиенти в световен мащаб.

През наземните си станции Vivacom излъчва над 600 ТВ канала, които достигат до милиони домакинства в Европа, Африка, Южна Америка и Азия, включително и до труднодостъпни места, сред които и Антарктида. Непрекъснатият ангажимент на United Group към растежа на Vivacom в сателитните услуги, затвърждава позицията на компанията като лидер и иноватор в световния телекомуникационен сектор, който предлага висококачествени услуги и решения на клиенти от цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *