AMD пуска новата си видеокарта Radeon RX 7600 XT

AMD обяви пазарния дебют на своята най-нова графична карта AMD Radeon RX 7600 XT, анонсирана по време на CES 2024 по-рано този месец. Картата е проектирана за интензивен гейминг и приложения за създаване на съдържание.

Сред характеристиките са 16 GB VRAM, AMD RDNA 3 изчислителни единици, AI технология и специални ускорители за проследяване на лъчи. Тя може да предложи максимална производителност при резолюция 1080p.

Ключови черти:

По-висока кадрова скорост за гейминг с новия AMD Software: Adrenalin Edition графичен драйвер.
Повече производителност с технологията AMD HYPR-RX.
Кодиране с ултра висока резолюция.
AMD Radiance Display Engine осигурява поддръжка за базирани на DisplayPort 2.1 и HDMI 2.1a дисплеи от следващо поколение.

Днес AMD пуска и AMD Software: Adrenalin Edition 24.1.1. Новият драйвер разполага с технология AMD Fluid Motion Frames, която повишава FPS до 97% за по-плавно игрово изживяване чрез добавяне на технология за генериране на кадри към всяка DirectX 11 и 12 игра. Днешната версия също така предлага нова технология за вдигане качеството на видеоизображенията, поддръжка за разпознаване на текст Content Adaptive ML за 4K стрийминг, и AV1, HEVC, AVC и OBS подобрения на качеството на кодиране и др.

Radeon RX 7600 XT се предлага от днес от партньори на AMD, производители на графични карти, като Acer, ASRock, ASUS, Gigabyte, PowerColor, Sapphire и XFX, с препоръчителна крайна цена (за САЩ) от $329 щатски долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *