Българин поема висок пост в Rakuten Viber

Атанас Райков поема поста вицепрезидент “Глобален маркетинг и бизнес развитие” в Rakuten Viber. Миналата година Райков, който е част от компанията от 2015 г., пое ролята “Вицепрезидент Развитие ключови пазари”, което му даде пряко влияние върху глобалните решения, свързани с технологичното, продуктовото и стратегическото развитие на компанията.

Новата му позиция бележи важна стъпка за компанията – обединението на ресорите за бизнес развитие и маркетинг в едно. Всички стратегически решения, засягащи пазарния дял на компанията и разпознаваемостта на марката в глобален мащаб, вече ще се координират от Атанас.

Той ще ръководи работата на всички екипи за бизнес развитие в MENA, APAC, CIS и CEE, за да гарантира, че тактиките за придобиване, ангажиране и задържане на потребители, както и визията за идентичността на бранда, са в унисон с глобалната мисия на суперприложението Rakuten Viber.

Успоредно с това продължава активното добавяне на нови услуги и функционалности към популярната платформа. През 2023 г. Rakuten Viber обнови своя интерфейс, като приложението регистрира ръст от 5% на годишна база в изпратените съобщения. Броят на Viber каналите в страната е нараснал с 24% за 2023, а участниците в групови чатове са с 15% повече.

„Гледайки напред, Rakuten Viber с вълнение иска да продължи да подобрява начина, по който хората се свързват помежду си, и да начертае курса за следващото поколение суперприложения“, коментира Атанас Райков. „С ясния ангажимент към удовлетвореността на потребителите, ние сме уверени, че 2024 г. ще бъде изпълнена с още по-големи постижения, надхвърлящи границите на комуникацията, такава каквато я познаваме днес.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *