Apple жъне успеха на серията iPhone 15

След четири последователни тримесечия на спад на приходите Apple прекъсна тенденцията и отчете първия си период на ръст на приходите. В отчета си за приходите за първото тримесечие на финансовата 2024 г. компанията обяви тримесечни приходи в размер на 119,6 млрд. долара, което е с 2% повече от същия период на миналата година.

Освен това главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че активните ѝ устройства вече са над 2.2 млрд. Това тримесечие включва парите, внесени от продажбите на линията iPhone 15, представена през септември 2023 г., което очевидно е оказало влияние върху резултатите.

“Днес Apple отчита ръст на приходите за декемврийското тримесечие, подхранван от продажбите на iPhone, и рекордни за всички времена приходи в услугите”, каза Кук. Той отбеляза, че компанията е постигнала “абсолютни рекорди на приходите от реклама, облачни услуги, платежни услуги и видео, както и рекорди за декемврийското тримесечие в App Store и Apple Care”. Кук съобщи за някои актуализации, направени в приложението Apple TV, както и за съдържанието на TV+, спечелило номинации и награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *