Владимир Карамазов е победителят за България и региона на фотоконкурса SWPA 2024

Световната фотографска организация разкри носителите на национални и регионални награди за Световните фотографски награди на Sony (Sony World Photography Awards) за 2024 г. Програмата за национални и регионални награди е инициатива, създадена от Световната фотографска организация и Sony в подкрепа на местните фотографски общности по света, като тази година в нея участват 54 държави.

Над 395 000 изображения от над 220 държави и територии бяха изпратени за участие в конкурса за Световните награди за фотография на Sony за 2024 г. Всички носители на национални и регионални награди получават оборудване за цифрова обработка на изображения на Sony и ще бъдат включени в изложбата и книгата на Световните фотографски награди на Sony.

От България е отличен Владимир Карамазов с кадър под надслов „На границата“ (At the Border). Той печели и регионалната награда за Кипър, Гърция, България и Северна Македония. Снимката е описана по следния начин: Да се окажеш на границата, да напуснеш живота си и да потърсиш друг, е нещо, което се среща все по-често през последните години.

Изображение: Copyright: © Vladimir Karamazov, Bulgaria, Winner, Regional Awards, Sony World Photography Awards 2024

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *