Bard става Gemini

Генеративният чатбот с изкуствен итнелект на Google, Bard ще се нарича просто Gemini. Вече можете да разговаряте с Gemini с модел Pro 1.0 на над 40 езика и в повече от 230 държави и територии. Компанията анонсира и Gemini Advanced – ново преживяване, което дава достъп до Ultra 1.0, най-големият ѝ и най-способен съвременен модел на ИИ.

Gemini Advanced не само позволява да водите по-дълги и по-подробни разговори; той също така разбира по-добре контекста от предишните ви запитвания.

Например:

Gemini Advanced може да бъде ваш личен учител – да създава инструкции стъпка по стъпка, примерни тестове или дискусии, съобразени с вашия стил на учене.
Той може да ви помогне с по-напреднали сценарии за кодиране, като ви служи като съветник за идеи и ви помага да оценявате различни подходи за кодиране.
Той може да помогне на създателите на цифрови технологии да преминат от идеята към създаването, като генерират свежо съдържание, анализират последните тенденции и разработват подобрени начини за увеличаване на аудиторията си.

Gemini Advanced е наличен днес в повече от 150 държави и територии на английски език и с течение на времето ще получи поддръжка за повече езици. Той се предлага като част от новия план Google One AI Premium за 19,99 USD/месец, като започва с двумесечен безплатен пробен период.

Компанията започва да въвежда ново мобилно изживяване за Gemini и Gemini Advanced с ново приложение за Android и в приложението на Google за iOS. С Gemini на телефона си можете да пишете, да говорите или да добавяте изображение за всякакви видове помощ, докато сте в движение. Това е важна първа стъпка в изграждането на истински асистент с изкуствен интелект.

За Android Gemini е нов вид асистент, който използва генеративен AI, за да си сътрудничи с вас и да ви помага да свършите нещо. Ако изтеглите приложението Gemini или се включите чрез Google Assistant, ще можете да получите достъп до него от приложението или от всяко друго място, където обикновено активирате Google Assistant – натискане на бутона за включване или плъзгане в ъгъла на избрани телефони, или казвайки “Hey Google”. Много от гласовите функции на Google Assistant ще бъдат достъпни чрез приложението Gemini.

В iOS ще бъде осигурен достъп до Gemini директно от приложението на Google през следващите седмици.

Gemini се разпространява на телефони с Android и iOS в САЩ на английски език от днес, а през следващите седмици ще бъде напълно достъпен. От следващата седмица ще имате достъп до него на повече места на английски език, както и на японски и корейски език, а скоро ще се появят още държави и езици.

One thought on “Bard става Gemini

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *