nPerf: A1 постига най-добрата производителност за мобилен интернет в България през 2023 г.

В своето проучване Барометър на мобилните интернет връзки за 2023 г., nPerf споделя данни от анализа си на мобилната и фиксирана мрежа в България. Проучването се основава на генерирани от потребителите данни от мобилното приложение nPerf, което е достъпно за iOS и Android.

Анализът обхваща периода от 1 януари до 31 декември 2023 г., като A1 (221 Mb/s) е определен като телекомът, осигуряващ най-бързите скорости на теглене на данни през мобилна мрежа в България. След това се нарежда Vivacom със 106.65 Mb/s и Yettel с 85.04 Mb/s.

Международно сравнение: Средната скорост на теглене на данни през мобилна мрежа в България (152 Mb/s) е надминала тази в страни като Германия (98 Mb/s), Италия (74 Mb/s) или Испания (70 Mb/s).

Стрийминг тест: Yettel предостави най-доброто стрийминг мобилно видео изживяване в България (89 %). Целта на стрийминг теста е да се измери качеството на гледане на видео на най-популярната стрийминг платформа в света: YouTube.

Тестът nPerf оценява качеството на стрийминг в YouTube чрез извършване на оценки при три различни разделителни способности: 360p (стандартна разделителна способност), 720p (HD) и 1080p (Full HD). Цялостната оценка е получена от средната стойност на тези три теста, като се гарантира цялостна мярка за представяне на поточно предаване при различни нива на качество на видеото.

Тест за сърфиране: A1 се очерта като водещ доставчик за уеб сърфиране с коефициент на ефективност от 72 %, еквивалентен на средно време за зареждане на страницата от 2,8 секунди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *