Diablo IV ще бъде първото заглавие на Activision Blizzard в Xbox Game Pass

Първата игра на Activision Blizzard, която ще се присъедини към Xbox Game Pass, ще бъде Diablo IV и това ще стане на 28 март. Това означава, че Diablo IV ще може да се играе на Xbox и PC без допълнително заплащане от членовете на Game Pass, които са 34 милиона.

Това е само първата стъпка от по-широкия план на Xbox да предлага заглавия на Activision Blizzard в своята месечна абонаментна услуга, след като Microsoft вече е изцяло собственик на студиото.

Xbox планира да сподели повече информация за допълнителните заглавия на Activision Blizzard, които ще бъдат включени в Game Pass “скоро”. Diablo IV е голяма придобивка за Game Pass, а в списъка на Activision Blizzard има много други популярни франчайзи, включително Call of Duty, Overwatch, Crash Bandicoot, Spyro, Tony Hawk, World of Warcraft и Starcraft.

Microsoft придоби Activision Blizzard през октомври 2023 г., след близо две години антитръстови разследвания от страна на властите в САЩ и чужбина. Сделката беше на стойност близо 69 млрд. долара – най-голямата в историята на Microsoft.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *