Xiaomi и Leica откриват Xiaomi x Leica Optical Institute

Xiaomi и Leica Camera AG обявиха създаването на Xiaomi x Leica Optical Institute. С оптичната технология в основата си, институтът е готов да обедини редица интегрирани интердисциплинарни науки, включително дигитални изображения и технологии за изкуствен интелект.

Xiaomi x Leica Optical Institute, надграждайки върху първоначалната съвместна работа на двата бранда, разработва съвместен новаторски индустриален стандарт за оптични характеристики на мобилните устройства, вдигайки летвата както по отношение на технологиите, така и по отношение на потребителското изживяване.

Тази инициатива поставя силен акцент върху философията, технологията и потребителското изживяване. Xiaomi 14 Ultra, новият флагман в областта на мобилните изображения, е първата стъпка в развитието на този стандарт. Международната премиера на модела е планирана за 25 февруари.

Институтът се фокусира върху четири основни технически фактора: проектиране на свръхпрецизни оптични лещи в компактен форм фактор, постигане на идеална производителност при изчислителна фотография, поддържане на най-строгите оптични стандарти за лещи и провеждане на изследвания и прилагане на авангардни оптоелектронни технологии.

Xiaomi и Leica инвестират значителни ресурси и събират съвместен екип от над 200 експерти. Xiaomi предоставя на Института сериозна подкрепа за научноизследователска и развойна дейност. Понастоящем в Пекин са планирани три големи лаборатории, които са насочени към хардуера на камерата, изображенията и обективната и субективната оценка на качеството на изображението. С обща площ от 2644 м² те ще бъдат сред най-добрите, най-големите и най-автоматизираните лаборатории за камери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *