OnePlus Watch 2 използва Wear OS и издържа повече

В рамките на Мобилния конгрес в Европа OnePlus представи новия си смарт часовник Watch 2. Той използва Wear OS 4 и се предлага във варианти Black Steel и Radiant Steel с цена 329 евро.

OnePlus залагат на Dual-Engine Architecture с два чипсети, хибриден интерфейс на Wear OS, водещ на пазара живот на батерията до 100 часа в Smart Mode. Dual-Engine Architecture използва чипсета за производителност Snapdragon W5 и чипсет за ефективност BES 2700 MCU. Чипсетът BES2700 Efficiency работи с RTOS и се справя с фоновата активност и простите задачи, докато Snapdragon W5 се събужда за по-тежките задачи, като например стартиране на приложения на Google.

Това позволява до 100 часа издръжливост с един заряд и при нормална употреба или до 48 часа при интензивна употреба. Със 7,5W VOOC бързо зареждане батерията с капацитет 500 mAh може да се зареди напълно за 60 минути. Налични са още 2GB RAM и 32GB памет за файлове.

OnePlus Watch 2 и приложението OHealth вече поддържат и Health Connect by Android, център в Android 14 за управление на разрешенията за данни от множество приложения и устройства за здраве и фитнес. Фитнес функциите включват режими за проследяване на повече от 100 спорта, като бадминтон, бягане, тенис, ски и др. Използвайки режима за проследяване на тичането, потребителите могат да проследяват и данни като време на контакт със земята, баланс на земята и VO2 max.

Watch 2 разполага с двучестотен GPS с възможност за приемане на L5 GPS сигнали в допълнение към често използваните L1 сигнали. Предлага се и подробен анализ на съня – включително целодневен запис на съня, който проследява времето на дълбокия сън, лекия сън, REM и бодърстването на потребителите, както и следене на честотата на дишане по време на сън и предоставяне на оценка на качеството на съня, оценка на риска от хъркане по време на сън и други, може да следи и нивата на стрес чрез изчисляване на вариабилността на сърдечния ритъм (HRV).

С най-новата версия на Wear OS OnePlus Watch 2 се предлага с популярни приложения на Google като Maps, Assistant, Wallet и Calendar, както и с поддръжка на още приложения на трети страни.

OnePlus Watch 2 споделя същия език на дизайна с OnePlus 12 Series. Вдъхновен от отличителния К-образен дизайн на серията OnePlus 12, OnePlus Watch 2 разполага с кръгъл циферблат, който повтаря десена на камерата на серията, което го прави идеален спътник за серията OnePlus 12.

OnePlus Watch 2 е снабден с 2,5D сапфирено стъкло на дисплея, което го прави по-устойчив на надраскване. Шасито на часовника е изработено от неръждаема стомана за допълнителна устойчивост на ръжда и корозия. Сертифициран по най-новия американски военен стандарт MIL-STD-810H, OnePlus Watch 2 е в състояние да издържи на тежки условия и натоварвания от околната среда, а има и сертификации за устойчивост IP68 и 5ATM.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *