Sandberg LightFlow 6D – ефективна бюджетна мишка за гейминг

В най-новия ни преглед ще ви запознаем отблизо с бюджетната геймърска мишка Sandberg LightFlow 6D, която е непретенциозна и впечатлява приятно, имайки предвид ниската си цена. Устройствата, които предлага компанията традиционно са със солидна изработка и отлично съотношение между цена и качество и функционалност.

Моделът е с класическа ергономична форма и сравнително ниско тегло. Конструкцията е от пластмаса с матирано покритие и в черен цвят. Налични са два основни бутона, скрол, dpi превключватели и още два бутона отляво на конструкцията. Отдолу на корпуса са разположени четири крачета.

RGB системата за подсветка е приятна, като обхваща множество зони, включително и скрола. За свързване към компютъра се използва USB кабел с дължина 1.5 метра, който е с гумирано покритие.

Основни характеристики:

Сензор: 603EP, 1200–3600 DPI
Конструкция: пластмасова
Бутони: 6
Подсветка: RGB зони
Суичове: Huano
Размери: 127 х 66 х 39 мм, 100 гр.
Връзка: USB 2.0, 150 см.

Мишката работи веднага след свързване към компютъра, без необходимост от допълнителен софтуер, но няма и опции за програмиране, каквито предоставят модели от по-висок клас. В основата на мишката е оптичният сензор 603EP, който предлага добро проследяване със стъпки в диапазон 1200-1800-2400-3600 DPI. Няма данни за стойностите по отношение на ускорението и отчитането.

LightFlow 6D има издръжливи Huano суичове, които по данни на компанията би трябвало да издържат на до 3 милиона клика. Основните бутони кликат доста отчетливо, макар и да не са много бързи, и да трябва да се приложи повече натиск. Страничните бутони са удобни за навигация в уеб браузър например, като се използват за преминаване назад и напред.

Основните бутони са с голяма повърхност, а скролът е с гумирано покритие и почти безшумен. За бързото превключване на dpi режимите отделен бутон над скрола. Подсветката е ефектна и приятна за окото, но не може да се програмира, а цветовете се променят от само себе си. За гладкото придвижване се разчита на четири крачета, които са поставени в предната и задна част на конструкцията, все пак на някои повърхности придвижването не е особено плавно.

Заключение

Sandberg LightFlow 6D е доста приятна изненада за достъпната си цена от около 25 лева, което я позиционира сред най-бюджетните модели. Тя е сравнително бърза и лека, като освен това има и RGB ефекти. Разбира се липсват опции за програмиране и вградена памет за персонализиране. Макар да е ограничена до 3600 dpi, тя може да се справя отлично в много игри, а освен това е подходяща за ежедневна работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *