Western Digital Ultrastar DC HC580 с капацитет 24TB вече се предлага в България

АСБИС България съобщи, че вече предлага най-новия модел сървърен твърд диск на Western Digital – Ultrastar DC HC580 с капацитет 24 TB и SATA интерфейс.

Продуктът залага на CMR технология за запис и още редица иновации, които позволява постигането на такъв голям капацитет върху десетте въртящи се плочи. С цел повишаване на плътността на данните на инч се използва енергийно подпомогнат магнитен запис (EAMR).

Освен това дискът разполага с тройно рамо на главите, което подобрява прецизността на позициониране. Вътрешният обем на корпуса е запълнен с хелий, който е по-оптималната среда за работа на механичните компоненти, защото създава по-малко аеродинамично съпротивление и съответно вибрации при движението на главите.

Western Digital Ultrastar DC HC580 е най-новото поколение твърд диск, който се възползва от предимствата на OptiNAND. В диска е поместено iNAND Universal Flash Storage (UFS) устройство за съхранение на данни, което подобрява надеждността в случай на отпадане на захранването като увеличава обема на енергийнонезависимата памет (NVM), която се използва за копиране на мета данните върху iNAND.

Western Digital Ultrastar DC HC580 е предназначен за облачни и хиперскалируеми системи за съхранение на данни, дистрибутирани файлови системи, анализ на Big Data масиви и други приложения, където се търси капацитет при висока плътност, надеждност и постоянна производителност.

Моделът има средно време между отказите от 2,5 милиона часа и 5-годишна гаранция, а препоръчителният обем записвани данни е 550 TB на година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *