Redmi Buds 5 предлагат качествен звук и ефективно шумопотискане на достъпна цена

Засилената конкуренция традиционно има положителен ефект за потребителите чрез наличието на по-голямо разнообразие от устройства и предлагане на повече функционалности при по-достъпна цена. Това важи с особена сила за напълно безжичните слушалки, които станаха много популярни в последните години.

В настоящия материал разглеждаме отблизо един от най-новите такива модели на Xiaomi с марката Redmi. Става дума за Redmi Buds 5, които изненадват с приятния си дизайн и възможности.

Слушалките и кейса се предлагат в черен, бял и син цвят. Версията в синьо има кейс, чиято вътрешност е зеленикава. Иначе кейсът е доста компактен и в приятна правоъгълна форма с плоска странична рамка. Налични са USB Type-C порт, хардуерен бутон за сдвояване и два светлинни индикатора. Безжичната връзка става през Bluetooth 5.3.

Самите слушалки са леки (5.3 гр.) и компактни (29.5 × 21.4 × 23.5 мм), като са с лъскаво покритие. От външната част на стеблото е добавена декоративна лента, а тази зона се използва и за управляване чрез докосване. Заложено е на силиконови накрайници (S, M и L) за поставяне в ушния канал, което прави и добра пасивна изолация. Слушалките са със сертификация IP54 и заедно с тях, освен трите накрайника, идва и кабел за зареждане.

Бърз старт

Процесът на свързване на слушалките към смартфона е изключително лесен. Това е така, тъй като се поддържа технологията Fast Pair. При отваряне на кейса слушалките ще се появят директно на екрана и можете лесно да ги свържете. Ако това не се поддържа от телефона, просто задръжте хардуерния бутон на кейса.

Можете да свалите приложението на Xiaomi Earbuds, което ви ръководи в процеса. Тук има достъп до разнообразна информация като нивото на батериите както на слушалките, така и на кейсът. През него можете да правите и настройки за сензорното управление, актуализирате софтуера, променяте шумопотискането и др. Интерфейсът е лесен за работа и има изчистен дизайн.

Впечатления и функционалности

Слушалките са удобни и пасват доста добре в ухото, а това е предпоставка за комфорт дори при по-продължително носене. Това в комбинация със силиконовите накрайници, чисто механично позволява постигането на добра звукова изолация.

В основата на всяка слушалка има 12.4-милиметров говорител с титанова диафрагма, давайки качествен, за размерите на модела, звук. Останахме с добри впечатления от качеството на плейбека, което разбира се е обвързано и с източника на сигнала. Звукът е сравнително силен и плътен, колкото това е възможно за ценовия клас. Има и четири настройки на еквалайзера, според нуждите.

Това, което ги отличава от повечето бюджетни модели е наличието на технология за активно шумопотискане, достигащо до 46dB. Всяка от слушалките включва два микрофона. Системата за шумопотискане ограничава значително околния шум. Включването на тази функция става чрез задържане с пръст върху, която и да е от слушалките, като са налични три режима. Освен този за шумопотискане са достъпни още такъв за чуване на околните звуци и изключен. Режимът за чуване на обкръжението е полезен с това, че не се налага да сваляте слушалките когато пазарувате например или когато говорите с някой за кратко.

Освен за смяна на режимите има и опция за управление на други функционалности с докосване. Сред тях са за пауза и възстановяване на плейбека, отговор на обаждане или затваряне и т.н. Жестовете са почукване (до тройно) и задържане, като техните функционалности могат да се настройват през приложението. С приложението можете и да накарате слушалките да издават звук, ако сте ги изгубили. Redmi Buds 5 поддържат едновременното свързване с до две съвместими устройства и засичат дали са поставени в ухото. Моделът постига и нелошо качество на звука при разговори.

Достигаме и до издръжливостта на батериите. С един заряд получавате 10 часа непрекъснато слушане на музика с деактивирано шумопотискане. С вградената в кейса за зареждане батерия автономността при плейбек се увеличава до 40 часа. Резултатите са доста впечатляващи.

Зареждането става през USB Type-C порт като в комплекта има и съответния кабел. Поддържа се и технология за бързо зареждане на слушалките, която дава 2 часа плейбек с 5 минутно зареждане.

Заключение

Redmi Buds 5 са достъпен модел, който предлага доста добри параметри. Слушалките и кейса са с приятен дизайн, налични в три цветови опции. По отношение на звука, качеството е в тон с това, което може да се очаква от позиционирането, добавяйки и възможност за доста ефективно активно шумопотискане.

В свободна продажба моделът струва около 76 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *