Sandberg Bluetooth Headset ANC + ENC – ефективен комплект слушалки с микрофон за дълги разговори

Комуникацията е от изключително значение за разнообразни начинания, включително ако се налага да провеждате много работни разговори, но също така и за гейминг, когато комуникацията със съотборниците е критична.

За тези цели доста често е критично да са налични качествени слушалки с микрофон, а в случая разглеждаме един потенциално такъв модел. Става дума за Sandberg Bluetooth Headset ANC + ENC. Това устройство е поредният продукт на датската компания Sandberg, което достига до нас, а досегашните ни впечатления за устройствата на производителя са за доста солидни предложения.

Този комплект слушалки с микрофон има доста професионален дизайн включващ пластмасова конструкция, включително и лентата над главата. Има подвижно рамо с микрофон, редица бутони за управление, както и кожено покритие на наушниците. В комплект с модела идва USB Type-C кабел за зареждане и USB Type-A преходник. Връзката към съвместими устройства може да е с кабел или през Bluetooth, а зареждането е през USB-C порт.

Трябва да отбележим, че слушалките са от тип за поставяне върху ушите и като такива имат своите предимства и недостатъци. От една страна ушите не се запотяват като при типа обхващащ цялата ушна мида и не причиняват дискомфорт като тапите. От друга страна притискането на ушната мида за по-продължителен период може да не е особено приятно.

Основни характеристики:

Безжична връзка: чипсет Bluetrum, Bluetooth 5.3
Обхват: до 10 м.
Честотен обхват: 20Hz – 20KHz
Чувствителност и импеданс: 108.5 ± 3dB, 32Ω ± 15%
Говорители: 36 мм
Батерия: 400 mAh, до 20 часа плейбек, зареждане до 2 часа
Функционалности: ENC, ANC

Започваме с това, че свързването на слушалките става лесно чрез кабел или безжично, като използваната Bluetooth технология дава стабилна връзка с обхват до 10 метра. Слушалките влизат в режим на сдвояване с кратко задържане на бутона за включване. Определено е добре да има опция и за кабелно свързване.

Изпробвахме модела както за телефонни разговори, така и през комуникационно приложение (Messenger). Гласовото предаване е с високо качество като има технология ENC, която отделя гласа от страничните звуци. Така можете да сте сигурни, че отсрещната страна ще ви чува доста добре. Микрофонът е изнесен във въртящо се рамо, като можете да го вдигнете нагоре, за да не ви пречи когато не го използвате.

Слушалките също така могат да постигат много силен звук със завидно качество, при наличието на съответния сигнал. Освен това има и технология за активно шумопотискане, която до някаква степен премахва околния шум, но все пак не очаквайте цялостно изолиране, имайки предвид типа на слушалките за поставяне върху ушите. Тази функция се активира чрез съответния бутон в лявата слушалка.

Налични са още бутони за включване, активиране/деактивиране на микрофона и увеличаване/намаляване на звука. Слушалките имат вградена батерия, която предлага до 20 часа издръжливост с едно зареждане. Това е впечатляващо постижение, а зареждането се осъществява през USB-C порта, като отнема до около 2 часа.

Sandberg Bluetooth Headset ANC + ENC са със солидна изработка и може да са от полза за тези от вас, които провеждат дълги разговори, било то по работа или при гейминг. Те предлагат стабилна връзка, качествен пренос на глас, безжична свързаност и издръжлива батерия. Цената на модела е около 80 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *