Лятното разписание на Летище Бургас – над 85 дестинации в 25 държави

Летище Бургас, част от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, ще посрещне първите туристи за Лято 2024 с историческия първи полет от присъединяването на България в Шенгенското пространство по въздух в последния ден на месец март. Те пристигат от Полша с полет на нискотарифния авиопревозвач Ryanair.

През този летен сезон авиокомпанията ще оперира 10 маршрута, като началото на лятната полетна програма до Летище Бургас ще бъде поставено, именно на 31 март с полетите от Краков (Полша) и Лондон Лутън (Великобритания). През април месец стартират и полети от Виена (Австрия), през май стартират полетите от Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), а през юни от Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Познан и Гданск (Полша).

През летен сезон 2024 друг нискотарифен авиопревозвач – Wizz Air, ще изпълнява полети, свързващи Летище Бургас с 9 дестинации в 5 държави, а именно: Виена (Австрия), Будапеща и Дебрецен (Унгария), Гданск, Катовице, Люблин, и Варшава (Полша), Тел Авив (Израел) и Лондон Лутън (Великобритания), който се изпълнява целогодишно.

На 28 април за първи път авиокомпания Discover Airlines стартира редовни полети от Франкфурт до Бургас, които ще се изпълняват 2 пъти седмично. По този начин, освен директни полети до немския град, като част от групата на Lufthansa, авиокомпанията предлага възможности за свързващи полети до множество дестинации по цял свят.

Нискотарифната авиокомпания easyJet ще поднови своята лятна полетна програма до Бургас още на 12 май с полети от Манчестър (Великобритания), а в последната седмица на юни подновява и полетите от две европейски столици – Лондон Гетуик (Великобритания) и Берлин (Германия).

Националният авиопревозвач Bulgaria Air подновява редовните полети София – Бургас на 2 юни, което е 3 седмици по-рано, в сравнение с миналата година, като в началото ще бъдат изпълнявани 2пъти на седмица, а от 17 юни стартират по 5 пъти на седмица. В средата на месец юни Eurowings подновява своите полети от 4 германски града до Бургас (Дюселдорф, Щутгарт, Кьолн и Хамбург), а в началото на юли за първи път стартират полети и от Залцбург (Австрия).

Чартъри

Разнообразна е и чартърна програма като първите чартърни полети се очаква да стартират през първата половина на месец май. С тях се очаква да пристигнат първите организирани туристи за сезона от: Белгия, Нидерландия, Великобритания и Полша, a от втората половина на месец май започват и чартърните полети от Германия. За първа година авиокомпания Fly Lili ще изпълнява чартърни полети от Германия, Полша и Чехия до Летище Бургас.

След 10-годишна пауза TUI Deutschland отново ще изпълнява полети до Бургас от немския град Хановер. И през този летен сезон има директни полети от Мадрид до Бургас. За първи път в историята на Летище Бургас ще се изпълняват чартърни полети от другата страна на Иберийския полуостров – Порто (Португалия). Друг изцяло нов пазар е Косово – през юни месец се очакват първите чартърни полети от столицата на балканската страна – Прищина. Още една изцяло нова авиокомпания за Летище Бургас е FlyOne Armenia, която ще изпълнява чартърни полети от друга столица, но от Кавказкия регион – арменската перла Ереван.

През този летен сезон британският туроператор и авиокопания Jet2Holidays и Jet2.com заяви сериозно увеличение на капацитета си до Бургас и добави нов маршрут от Ливърпул до Бургас, който ще се изпълнява за първи път от 2021 г. насам. Освен това за първи път ще бъдат изпълнявани полети и от лондонското летище Саутенд, предлагани от друг британски туроператор – Balkan Holidays и изпълнявани от BH Air.

След успеха на миналогодишните редовни полети от латвийската столица Рига до Бургас, тази година националният авиопревозвач на Латвия – Air Baltic, добавя още един маршрут , този път от столицата на Естония – Талин. Полетите от двата балтийски столични града до Бургас ще се изпълняват 2 пъти седмично и стартират в края на месец май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *