Huawei с участие на конференцията FTTH в Берлин

Huawei представи своите практики за приложение на фиксираната мрежа от пето поколение (F5G) на конференцията FTTH 2024 в Берлин. Компанията също така представи редица нови продукти и решения свързани с “Изграждане на зелен, ултрашироколентов и интелигентен интернет”.

Сред показаните продукти за доставчиците на интернет услуги като ISP и MSP има решение за мрежова инфраструктура, която позволява предоставяне на услуги с капацитет “10G до стая, 50G до дома, 100G / 200G до CO (централен офис) и 400G / 800G до DC”. В допълнение има и изцяло оптично мрежово решение като Wi-Fi 7, FTTx, 50G PON, Alps-WDM и 400G / 800G. Според компанията чрез тези решения ще се постигне намаляване на разходите.

Изхожда се от нуждите на интернет доставчиците да преминат към пасивна оптична мрежа с възможност за 10 гигабит (10G PON), което им позволява да доставят гигабитови услуги чрез 10-гигабитови домашни мрежи. За интернет доставчиците, които се трансформират в MSP, Huawei стартира следващото поколение FTTO 2.0 решение за кампуса в ерата на Wi-Fi 7 и 50G POL решение. Тук е заложено на ултра-широколентов достъп, простота, екологични удостоверения и др.

За взаимно свързване на центрове за данни (DCI), Хуауей представи следващото поколение DCI платформа, Huawei OptiXtrans DC908 Pro. Тя поддържа 1.2 Tbit/s с единична дължина на вълната на разстояния до 240 км, решение за координация на оптичната връзка (SOCC), постигайки 99,999% надеждност и възможност за лесно внедряване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *