Twitch забранява превръщането на интимни части в зелени екрани

Последната актуализация на насоките за общността на Twitch е странно специфична. Според актуализацията от 29 март “няма да се разрешава съдържание, което се фокусира върху интимни части на тялото за продължителен период от време”.

Този ход без съмнение е целенасочен отговор на новата “мета” в Twitch, при която стриймърите прожектират геймплей върху част от тялото си, изобразена на зелен екран, по-специално гърдите или задните части.

Тенденцията беше популяризирана от Morgpie, която по-рано този месец излъчи себе си, докато играеше Fortnite, а геймплеят беше прожектиран върху дупето ѝ. По време на днешния си стрийм тя носеше изрязана от зелен екран риза, която правеше главата и гърдите ѝ единствените части, които зрителите можеха да видят. Други се възползваха от новия метод, като прожектираха геймплей върху различни части на тялото, но с днешното съобщение подобна дейност ще бъде забранена.

Това е последната от поредица актуализации, с които Twitch трябваше да навакса изоставането си от по-рисковите създатели на съдържание в платформата. През декември Twitch смекчи политиката си за голота, за да позволи “умишлено подчертаване на гърдите, задните части или тазовата област”, стига стриймът да е обозначен със съответния етикет за съдържание. Компанията веднага отмени политиката, след като стриймърите преминаха границите ѝ, заявявайки: “След като размислихме, решихме, че сме отишли твърде далеч с тази промяна”. След това, през януари, Twitch отново актуализира насоките си, за да забрани подразбиращата се голота, след като създателите, включително Morgpie, се стриймваха под ъгъл, който подсказваше, че не носят дрехи.

Последното ръководство влиза в сила на 29 март. Ще бъде само въпрос на време стриймърите да измислят нов начин да я заобиколят.

Информация от The Verge

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *