„РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel” събра над 600 кг. електронни отпадъци

В рамките на две седмици “РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel” успя да събере над 600 кг електронни отпадъци и да предотврати тяхното попадане в природата. Сред предадените за рециклиране електронни устройства са мобилни телефони, лаптопи, зарядни, слушалки, разклонители и кабели.

Калкулаторът за въглеродни емисии на инсталацията показва, че с правилното им обработване ще бъдат спестени над 870 кг въглеродни емисии. Близо 4000 души са посетили инсталацията и са разгледали отделните ѝ елементи, сред които са „Музеят на електронните отпадъци“, 270-градусовата прожекция, разказваща за пътя на устройствата – от производството до края на жизнения им цикъл, както и „кабелният човек“, който пита хората какво са направили със стария си телефон, след като са си купили нов.

От 1 април инсталацията вече е на нова локация – до главния вход на Sofia Ring Mall. До 31 май “РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel“ е достъпен за всички в района, които искат да се запознаят с малките стъпки, необходими за намаляване на вредата от изхвърлянето на електронните устройства и ценните ресурси, които могат да се преизползват за производството на друга техника. През следващите месеци инсталацията ще продължи обиколката на различни локации и градове в България, за да запознае и приобщи повече хора с дългосрочната мисия на Yettel.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *