OnePlus пуска AI Eraser и подготвя още функции с изкуствен интелект

OnePlus навлиза в сферата на генеративния изкуствен интелект, като този месец инструментът “AI Eraser” ще бъде пуснат в избрани устройства на OnePlus, а през тази година ще се появят още функции.

Функцията ще използва генеративен изкуствен интелект, за да запълва пропуските при премахване на елементи от снимка, подобно на “Magic Eraser” (или по-скоро “Magic Editor”) на Google. От известно време Samsung също предлага този стил на редактиране на устройствата Galaxy, включително като част от пакета Galaxy AI. Функцията ще се появи в приложението за галерия OnePlus Photos.

OnePlus казва, че тази функция ще бъде налична във всички региони, където се продават устройствата: OnePlus 12, OnePlus 12R, Plus Open, OnePlus 11 и OnePlus Nord CE 4.

OnePlus добавя, че възнамерява да “представи още функции с изкуствен интелект” по някое време тази година. Не се споменава обаче какви биха могли да бъдат те. Вероятно обаче те ще са свързани с функциите за изкуствен интелект, които OnePlus пусна в Китай по-рано тази година. Те включваха резюмета на статии и дори възможност за обобщаване на телефонно обаждане.

Информация от 9To5Google

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *