Sony въвежда нов бранд звукови продукти с акцент върху баса – ULT Power Sound

Sony въвежда нова категория продукти, ULT Power Sound, като това е бранд част от For The Music подразделението на компанията. Новите продукти са с акцент върху мощния бас и детайлен звук.

Брандът е насочен към любителите на хип хопа и различните стилове в него, но също така и съвременните жанрове с акцент към баса. Първите продукти дебютират през април и са четири колонки и един модел слушалки.

ULT Tower 10

Това е масивна Bluetooth колона с най-нощния бас на Sony досега. Той има горна част с четири говорители за високите тонове, насочени в различните страни за 360-градусов звук. Има също така два говорителя за средни тонове, но и X-Balance Speaker за мощен бас, който е в основата на модела.

Има две ULT настройки (чрез бутон) за два вида бас – Deep Bass (с резонираща дълбочина) и Attack Bass (увеличаване на звуковото налягане и добавяне на повече сила). Моделът разполага с 360-градусово осветление с различни ефекти и синхронизиране със звука. Включен е и висококачествен безжичен микрофон.

Налични са колелца за преместване чрез наклоняване. Сред останалите функционалности са връзката към звуковата система на телевизори чрез оптичен кабел, както и опцията Party Connect за свързване към съвместими колонки на Sony. Този модел идва на цена 1200 евро.

ULT Field 7

Това е колонка с по-висока портативност, отново предлагаща мощен бас. Тук има два X-Balanced говорители и два за високите тонове. От двете страни са разположени и два пасивни радиатора за резониращ ефект. Тук също има ULT бутон за двата режима споменати по-горе. Издръжливостта с един заряд на батерията е до 30 часа и има бързо зареждане (3 часа за 10 минути).

Налични са две дръжки за по-лесно пренасяне и има сертификация IP67 за прахо- и водоустойчивост. Технологията Sound Field Optimisation анализира околния шум и адаптира звука според това. Тук също има LED светлинна система, която автоматично се синхронизира с музиката, но е по-лека спрямо по-големия модел. Има опция за свързване на микрофон и китара, като се поддържа и технологията Party Connect. ULT Field 7 струва 450 евро.

ULT Field 1

Това е най-компактното попълнение, което е още по-лесно за пренасяне. Тук отново има ULT бутон, но само с един режим. Отново е налична сертификация IP67, но е добавена и удароустойчивост, като издържа падане от височина до 1.2 метра. Добавена е дръжка за носене, а освен това има издръжливост до 12 часа с един заряд на батерията.

Field 1 поддържа Echo Cancelling при разговори и технология за бързо сдвояване. Моделът е наличен в черен, оранжев, зелен и Off White. Цената на устройството е 140 евро.

ULT Wear

Това са първите слушалки за бранда и отново се залага на мощен звук със силни баси, но в случая и активно шумопотискане. Дизайнът наподобява на 1000XM5, като е използван и същия чип V1. Добавен е бутон ULT за два режима на басите – Deep и Attack.

Поддържат се връзка едновременно с две устройства, Fast Pair и Swift Pair, 30 часа издръжливост на батерията с един зарад при активирано шумопотискане и бързо зареждане (1.5 ч. за 3 мин.), меко покритие на регулируемата лентата и наушниците, както и микрофони за високо качество при разговори. Моделът се предлага в черен, зелен и Off White. Слушалките са с цена 200 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *