Nothing Phone (2a) идва с 3 години гаранция от А1

Новият Nothing Phone (2a) вече се предлага в магазините на А1. Смартфонът е най-новото устройство от марката и първият модел, който телекомът предлага на своите клиенти. Потребителите могат да го закупят както от магазините на А1, така и онлайн на сайта на A1.bg, като при закупуване от онлайн магазина, устройството идва с 3 години гаранция.

Nothing Phone (2a) се предлага от А1 срещу 199,99 лева в брой или 9,98 лева на месец на изплащане с план Unlimited Ultra, а през април всяко закупено устройство с договор с план Unlimited е достъпно с 50% отстъпка от таксата за мобилна услуга за първите 6 месеца.

Phone (2a) е първият по-бюджетен смартфон на марката, като една от най-големите промени в него е смяната на чиповете Snapdragon от предишните модели с леко модифицирания MediaTek Dimensity 7200 Pro. Nothing посочва, че новият чип е значително по-бърз от Snapdragon 778+ в Phone (1) и е изграден по по-новия 4nm процес на TSMC.

Основните притегателни точки за Dimensity 7200 Pro са някои софтуерни функции, които се интегрират с чипа, като например “Smart Clean”, която повишава скоростта на четене/запис на 128 или 256 GB памет. Налице е и функция “RAM Booster”, която може да използва тази памет, за да предостави на устройството до 20 GB памет. Базовият вариант разполага с 8GB RAM, а моделът от по-висок клас – с 12GB.

Nothing Phone (2a) освен това има 6,7-инчов AMOLED дисплей с променлива честота на опресняване между 30Hz и 120Hz, а панелът е и по-ярък от този на Phone (1) до пиковите 1300 нита. Устройството се захранва от 5000 mAh батерия с 45W кабелно зареждане и е IP54 водо/прахоустойчиво.

Phone (2a) запазва и емблематичното за марката осветление Glyph на гърба, но то е с опростено оформление и само с три светлини. Една от тези светлини обаче все още поддържа супергранулираното осветление, което е полезно за таймери и други подобни в Phone (2).

Що се отнася до камерите, Phone (2a) има 50MP Samsung GN9 за основен сензор, а друг 50MP сензор на Samsung се грижи за ултрашироката камера. Няма телефото обектив, но предната камера е с 32MP сензор.

Устройството се доставя с Android 14 и “Nothing OS 2.5” и са обещани три години основни актуализации на Android и четири години актуализации на сигурността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *