Canalys отчита 11% ръст в доставките на смартфони в началото на годината

Според последното проучване на Canalys през първото тримесечие на 2024 г. доставките на смартфони в световен мащаб са нараснали с 11% на годишна база. Това се отдава на повишение в потребителското търсене и глобалното макроикономическо възстановяване.

Samsung си възвърна първото място с дял от 20%, благодарение на положителните нагласи от представянето на Galaxy AI. Apple остана на второ място с 16% пазарен дял, а Xiaomi зае трето място и отчете 14% пазарен дял със значително повишение.

“Световният пазар на смартфони започна годината положително, отбелязвайки значително подобрение в сравнение със същия период на миналата година”, заяви анализаторът на Canalys Ле Сюан Чиу. “Доставчиците се възползват от новите възможности, като промотират премиум предложения, които ги отличават, като например авангардни функции и услуги с изкуствен интелект във водещите продукти, и използват продуктови стратегии, базирани на екосистеми. Всички погледи са насочени към Apple през 2024 г., която е много вероятно да направи съобщение за изкуствен интелект, което ще предостави възможности на марката да стимулира премиум предложенията си и да възобнови продуктовите иновации в своята екосистема.”

“В перспектива доставчиците увеличават инвестициите си в развиващите се региони, като Латинска Америка и Югоизточна Азия. Тези пазари могат да се похвалят с процъфтяваща средна класа, където проникването на смартфони продължава да се увеличава в сравнение с наситените пазари, наред с развиващите се предпочитания към моделите от висок клас.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *