Meta отваря Horizon OS за външни компании

Meta обяви, че отваря операционната система Horizon, която е в основата на шлемовете Oculus, за външни компании. Първите, които ще използват Horizon OS в нови модели са Asus, ROG гейминг модел, и Lenovo, за смесена реалност, продуктивност, обучение и забавление. Всички те ще използва чипове Qualcomm.

Ще има и лимитирана серия “Meta Quest, inspired by Xbox”, разработена съвместно от Meta и екипа на Xbox. Магазинът на Meta Quest е преименуван на Meta Horizon Store, за да съответства по-добре на името на операционната система. Мобилното приложение Meta Quest също ще бъде преименувано на Meta Horizon.

Meta също така “започва процеса на премахване на бариерите между Meta Horizon Store и App Lab”, което позволява на всеки разработчик, който отговаря на основните технически изисквания и изисквания за съдържание, да доставя софтуер на платформата.

Meta заявява, че насърчава магазина за приложения Google Play 2D да се премести в операционната система Horizon OS. Компанията разработва нова рамка за пространствени приложения, която ще помогне на мобилните разработчици да пренесат своите мобилни приложения в Horizon OS или да създадат изцяло нови приложения за смесена реалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *