Rakuten Viber получи сертификат за повишена сигурност на данните

Rakuten Viber обяви, че е придобила сертификат Service Organization Control (SOC) 2 Тип II. SOC 2 е стандарт в одита, разработен от Американския институт на дипломираните експерт-счетоводители (AICPA). Критериите му са предназначени да гарантират сигурността, конфиденциалността и поверителността на клиентските данни.

Одитът е проведен от Ernst & Young и потвърждава, че практиките, политиките, процедурите и операциите за информационна сигурност на Rakuten Viber отговарят на стандартите SOC 2.

В допълнение към съответствието със SOC 2, Rakuten Viber извършва редица подобрения в своята инфраструктура чрез добавяне на допълнителни слоеве защита и увеличаване на мониторинга на своята платформа.

Припомняме, че през 2016 г. Viber стана едно от първите големи приложения за разговори, които прилагат криптиране от край до край за всички лични и групови чатове и видео разговори.

3 thoughts on “Rakuten Viber получи сертификат за повишена сигурност на данните

 • април 26, 2024 at 7:39 pm
  Permalink

  Номер едно сте откакто използвам Viber съм много доволен благодаря ви за труда.

  Reply
  • април 28, 2024 at 9:46 am
   Permalink

   Много ми е странно, че Ernst & Young е направила одит на Racuten Viber. При положение, че Ernst & Young използва Wire и един от големите корпоративни клиенти на платформата, а с финансовата мощ на BlackRock е показателна. Това за мен е отчаян PR опит на Viber! Нещо лично, но Viber си остава толкова ужасен, колкото и другите платформи на Meta.

   Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *