WhatsApp премахва паролите и в приложението си за iOS

Още едно приложение се присъединява към бъдещето без пароли, което очакваме. WhatsApp съобщи, че въвежда поддръжка на криптографски ключове (Passkey) във версията на приложението за iOS. С активирането на функцията потребителите могат да използват биометрични данни през iPhone за вход – т.е. Face ID или Touch ID – или паролата на телефона си.

WhatsApp вече поддържа отключване на приложението си за iOS с една от тези опции, но това е нова стъпка напред. Поддръжката на Passkey идва във версията за iPhone няколко месеца, след като Meta започна да я разпространява сред потребителите на WhatsApp с Android през октомври. Потребителите на iOS ще получат тази новост през идните седмици.

https://twitter.com/WhatsApp/status/1783169135221846430

Предполага се, че криптографските ключове са по-сигурната версия на удостоверяване, която премахва паролите и двуфакторното удостоверяване чрез SMS. Това означава също, че можете да влизате в системата, дори когато не сте свързани с мрежа, тъй като телефонът ви държи ключа за удостоверяване.

Потребителите все още ще сканират QR код от менюто “Свързани устройства” в приложението за смартфони, за да влизат в WhatsApp на други устройства, “тъй като Mac, Windows и уеб не могат да бъдат основни устройства за даден акаунт”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *