Apple може да замени Plus със Slim модел в серията iPhone 17

Нови данни от анализатора Джеф Пу сочат, че Apple подготвя значителни промени за серията iPhone 17, която трябва да се появи догодина. В бележка за инвеститорите той посочва, че моделите iPhone 17 ще се отличават с освежен дизайн, подобрения на предната камера, по-малък Dynamic Island и др.

Пу казва също, че Apple ще представи нов модел “iPhone 17 Slim”, който ще замени модела “Plus” в гамата. Ето линията на iPhone 17, както съобщава Пу:

iPhone 17: 6,1-инчов дисплей
iPhone 17 Slim: 6,6-инчов дисплей
iPhone 17 Pro: 6,3-инчов дисплей
iPhone 17 Pro Max: 6,9-инчов дисплей

Що се отнася до дизайна, Пу съобщава, че iPhone 17, iPhone 17 Slim и iPhone 17 Pro ще се отличават с алуминиев дизайн, който е “по-сложен”. Междувременно iPhone 17 Pro Max отново ще бъде изработен от титан. iPhone 17 Pro Max ще се отличава и със “стеснен динамичен остров”, докато останалите модели ще запазят сегашния дизайн.

По-малкият Dynamic Island на iPhone 17 Pro Max ще бъде възможен благодарение на нова технология “metalens” за сензора за близост. Технологията може да помогне на Apple да намали значително размера на сензора за идентификация на лицето.

Предполагаемият iPhone 17 Slim съответства на предишни съобщения на анализатора Рос Янг. Този нов модел iPhone 17 ще замени “Plus” и ще предложи “тънък дизайн”, казва Пу. В доклада не са включени допълнителни подробности за дизайна.

По отношение на производителността и спецификациите, Пу съобщава: “В момента се очаква да се появят нови модели на iPhone iPhone 7:

iPhone 17 и iPhone 17 Slim: 8 GB RAM, чип A18 или A19
iPhone 17 Pro и iPhone 17 Pro Max: 12 GB RAM, чип A19 Pro

Понастоящем iPhone 15 и iPhone 15 Plus разполагат с 6 GB RAM, а iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max – с 8 GB RAM. С линията iPhone 16 тази година Apple ще се обедини върху 8GB в цялата линия. След това, според Пу, раздвоението ще се върне с линията iPhone 17 през 2025 г.

Според Пу и четирите модела iPhone 17 ще разполагат с 24MP предни камери. Това е забележително подобрение в сравнение със сегашните 12MP предни камери, използвани от Apple. Преди това Минг-Чи Куо също съобщи, че iPhone 17 ще разполага с модернизирана 24MP предна камера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *