Google може да ускори трансфера на данни от стар към нов смартфон с Android

Преминаването към нов телефон с Android не е толкова безпроблемно, колкото би трябвало да бъде. Въпреки че Google подобри този процес през годините, все още има какво да се желае. Понастоящем, когато настройвате нов телефон с Android, можете да възстановите данните си от друг телефон с Android чрез кабелна връзка, безжично или чрез резервно копие в Google One. Независимо дали използвате жична или безжична връзка, прехвърлянето на данни може да отнеме известно време. Изглежда, че Google работи по решение на този проблем.

За това подсказва откритието на процес наречен “MultiTransportD2DTransport” в решението за възстановяване на данни. Този нов метод привидно ще ускори прехвърлянето на данни между две устройства, използващи едновременно безжични и кабелни връзки. връзката за тов е открита в код, като една от нишките предполага, че Google очевидно ще покаже подкана “Искате ли да ускорите нещата?” по време на миграцията на данни и ще ви информира за “Копиране с помощта на кабел и Wi-Fi за най-бърза скорост”.

Освен това изглежда, че Google работи върху опция “Възстановяване по всяко време”, която ще ви позволи да прехвърлите данни от старо устройство, след като сте настроили новия си телефон. В момента можете да мигрирате файлове и снимки в новия си телефон само по време на процеса на първоначална настройка; няма начин да прехвърлите данните след това.

Можете да мигрирате данни само от устройство, което преди това сте използвали за копиране на данни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *