Sony организира изложба с фотографии на Любомир Асенов

По случай 17 май – Българският ден на спорта, Сони България организира изложба с 60 фотографии на най-големите постижения в българския и международния спорт от последните години. Фотоизложбата, която се реализира в партньорство със Столична община и LAP.bg, показва фотографии на спортния фотограф Любомир Асенов – единственият българин с постоянна акредитация за Формула 1.

Представените фотографии разкриват най-запомнящите се моменти за българския спорт от Олимпийските игри в Токио, Европейските олимпийски игри в Краков 2023 г., Райдър къп, както и индивидуални изяви на спортистите в големи международни форуми. Изложбата ще може да бъде разгледана от 10 до 21 май на „Моста на влюбените“ НДК, като на 13 май от 19 часа предстои нейното официално откриване.

Сред бележитите български спортисти, които Любомир е уловил в кадър, са златният ансамбъл по художествена гимнастика на България в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова, Олимпийските шампионки по карате Ивет Горанова и бокс Стойка Кръстева, както и сребърната медалистка по спортна стрелба – Антоанета Костадинова. Към тях се присъединява деветият най-добър тенисист в света – българинът Григор Димитров.

Всички изложени пана ще бъдат на разположение за закупуване, като събраната сума от продажбите ще бъде дарена за развитието на детския спорт в България. Изложбата е организирана от SONY като част от ангажимента на компанията към развитието на културата и спорта. Това е възможност за жителите и гостите на столицата да се насладят на изключителната работа на Любомир Асенов и да подкрепят развитието на детския спорт в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *