Lenovo пуска два нови лаптопа задвижвани от чипове на Qualcomm

В понеделник Lenovo обяви, че добавя два лаптопа, задвижвани от Qualcomm, към своето портфолио, Yoga Slim и ThinkPad. Те са част от новообявената платформа Copilot+ PC на Microsoft, която акцентира върху способностите с изкуствен интелект.

Yoga Slim 7x 14 Gen 9 ще бъде конфигуриран с процесор Snapdragon X Elite, до 32 GB памет, до 1 TB M.2 SSD памет, три USB-C порта с поддръжка на Power Delivery и DisplayPort 1.4. Той разполага с 14,5-инчов OLED сензорен дисплей. Лаптопът ще тежи 2,8 кг и ще има инфрачервена уеб камера с резолюция 1080p, която поддържа Windows Hello. Lenovo твърди, че животът на батерията на Yoga Slim ще продължи няколко дни, което, ако е вярно, може да съперничи на MacBook Pro.

ThinkPad T14s Gen 6, разбира се, е ориентиран към бизнеса. Той ще има същия чип Snapdragon, капацитет за съхранение и уеб камера, но ще поддържа до 64 GB памет и един от трите варианта за 14-инчов дисплей: IPS с яркост до 400 нита; IPS сензорен дисплей; или OLED, който покрива 100% от цветовата гама DCI-P3, също с яркост 400 нита.

Освен това ще има четец за пръстови отпечатъци, два порта USB-A и два порта USB4 Type-C, порт HDMI 2.1 и аудио жак. Той ще тежи почти колкото Yoga Slim (2,71 кг) и също ще има многодневен живот на батерията.

Lenovo очаква цената на Yoga Slim 7x 14 Gen 9 да започва от 1199 долара, а на ThinkPad T14s Gen 6 от 1699 долара. И двата ще бъдат налични през юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *