Xiaomi Watch S3 изпъква с уникална черта и адекватен набор от способности

Тази година Xiaomi представи два нови умни часовника в рамките на събитието си по време на Мобилния конгрес в Барселона, а именно Watch S3 и Watch 2. Имахме възможност да ги видим директно на премиерата, а в последствие изпробвахме Watch 2, като сега идва ред и на Watch S3.

Този модел изпъква с една отличителна черта, която е доста интересна. Става дума за сменяемия безел, което дава повече възможности за персонализиране. Освен това са налични голям екран, издръжлива батерия, стилен дизайн и познати опции за следене на здравни параметри и тренировки.

Дизайн

Xiaomi Watch S3 е със сравнително тънък корпус при дебелина от 12 милиметра. Наличен е и голям AMOLED екран с покритие от плоско стъкло със защита Corning Glass, което означава, че има значителна здравина. Корпусът е водоустойчив, което го прави подходящ и за плуване, а освен това е изработен от неръждаема стомана. Конкретният вариант, с който разполагаме за тест идва със сива гумирана каишки.

Часовникът се предлага със сребрист или черен корпус, като са налични отвори за високоговорител и микрофон. Корпусът е лек и с два хардуерни бутона, които са разположени отдясно на конструкцията.

Това, което отличава модела от останалите предложения на пазара е сменяемият безел. Той се сваля лесно и може да бъде заменен с друг в зависимост от предпочитанията, давайки ново ниво на персонализиране. Безелът изпъква над екрана, което е предпоставка за допълнителна защита. В комплект с часовника получавате и магнитно зарядно.

Основни характеристики:

  • Дисплей: 1.43“ AMOLED, 466 x 466
  • Бутони: включване, тренировки
  • Материали: Конструкция от алуминиева сплав, безел от неръждаема стомана
  • Свързаност: GPS, Bluetoot 5.2, NFC
  • 5 ATM водоустойчивост
  • Системни изисквания: Android 8.0 или по-нов, iOS 12.0 или по-нов
  • Размери: 47 x 47 x 12 мм, 44 гр.

Екран

Xiaomi Watch S3 има голям и качествен дисплей с добри нива на яркост, до 600 нита, което е повече от достатъчно в болшинството от ситуациите. Сред останалите му свойства са още честота на опресняване 60Hz, 256 нива на яркост с автоматична настройка и възможност за възпроизвеждане на 16.7 млн. цвята.

Екранът се активиране при повдигане на ръката, но и опция за постоянно включен, което разбира се намалява издръжливостта на батерията. Възпроизвежданите цветове са наситени и с добро ниво на контраст. Възможно е и ръчното регулиране на нивата на яркост.

Очаквано има избор между голям набор от циферблати, които лесно се заменят през приложението Mi Fitness. Можете да изберете и от ограничен брой варианти директно от часовника.

Функционалности

Заложено е на софтуерната платформа HyperOS, като работата със системния интерфейс е лесна и бърза. Освен чрез екрана, можете да управлявате някои функции и с бутоните – с горния имате достъп до основното меню, а вторият дава достъп до режимите за тренировка, но може да бъде програмиран и за друга опция.

Watch S3 позволява и възможността за провеждане на разговори през него (прехвърлени от свързания смартфон). При входящо повикване можете да вдигнете през часовника, като тази опция е препоръчителна основно при по-тиха околна обстановка. Вграденият микрофон се справя добре. Има още възможност за осъществяване на безконтактни плащания чрез NFC, както и управление на някои опции чрез движение на китката.

Сред възможностите му по отношение на измерване на здравни параметри са следене на пулса, чрез 12-канален сензор с подобрен алгоритъм, нива на кислород в кръвта, стрес и качество на съня. Ако активирате постоянното следене на пулса, можете да зададете опция за предупреждение за прекалено висок пулс.

Функциите за пулс, нива на кислород и стрес могат да бъдат активни постоянно, но това разбира се влияе и върху издръжливостта на батерията. Добавени са упражнения за дишане и проследяване на менструалния цикъл при жените.

Часовникът може да проследява над 150 вида тренировки, включително с опция за автоматично засичане на някои от тях. За точното проследяване на открито се разчита на двубандов GPS. Водоустойчивостта е 5 ATM, което означава, че можете да проследявате и плуване.

Моделът показва известията, които получавате на телефона си, а освен това дава и информация за времето. Има и опция за уиджети, комбиниращи няколко информационни модула. Управлението на Watch S3 се осъществява през приложението Mi Fitness, като от там можете да задавате различните желани настройки на часовника и да следите данните от сензорите и да виждате всички детайли за тренировките си.

Батерия

Издръжливостта с един заряд при стандартно натоварване е до 15 дни, като разбира се това зависи от активираните функционалности. Зареждането става чрез включена в комплекта магнитна поставка с два пина. Ако използвате опцията за винаги включен дисплей издръжливостта пада до 5 дни, което също е добро постижение. Има и бързо зареждане чрез, което се постига заряд за до два дни след 5 минути зареждане.

Заключение

При цена от 260 лв. Xiaomi Watch S3 е позициониран доста конкурентно на пазара, а това го прави добра покупка на фона на предлаганите възможности. Моделът изпъква с новата опция за смяна на безела, но освен това има приятен дизайн, качествен екран и издръжлива батерия.

Налични са разбира се очакван набор от възможности за проследяване на здравни показатели, както и на множество видове тренировки. Освен това можете да провеждате и разговори през свързания телефон.

One thought on “Xiaomi Watch S3 изпъква с уникална черта и адекватен набор от способности

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *