Клиентите на Yettel могат да ползват VoLTE в роуминг в 25 страни

Клиентите на Yettel вече могат да провеждат разговори по 4G/5G мрежа с услугата VoLTE в роуминг в 25 страни в Европа, Азия, Северна Америка и Австралия. Услугата се предлага в едни от най-посещаваните страни от клиентите на Yettel като Гърция, Германия, Румъния, Унгария и Австрия, както и в дестинации като Япония, Канада и Австралия.

Услугата VoLTE (Voice over LTE) или „глас по LTE/4G“ позволява провеждането на телефонни разговори по 4G или 5G мрежа чрез пакети от данни. По този начин се предава многократно по-голям обем информация в сравнение със старите поколения мобилни мрежи – най-вече 3G, които традиционно се използват за гласови повиквания. Така потребителите могат да провеждат разговори с отлично качество, да се свързват по-бързо при набиране и едновременно да говорят по телефона и да имат достъп до интернет, посредством 4G или 5G мрежа.

VoLTE разговорите се таксуват стандартно на минута, няма допълнително заплащане и не изразходват включените мегабайти в плана или допълнителния пакет на максимална скорост. Услугата е достъпна за всички клиенти на Yettel, които разполагат със съвместимо устройство и SIM карта. След като веднъж бъде активирана, услугата ще работи както в България, така и в страните, където VoLTE в роуминг се поддържа от оператора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *