Netflix подготвя анимиран сериал по Minecraft

Макар че Minecraft беше официално пусната през 2011 г., тя беше представена на обществеността за първи път през 2009 г. Тази година Minecraft празнува 15-годишнината и като част от празненствата, свързани с този важен момент, Netflix и Mojang Studios обявиха, че създават анимационен сериал, базиран на емблематичната игра.

Това е компютърно графично-анимационно шоу, което се разработва от канадското студио WildBrain, което стои и зад анимационните шоута на Netflix Carmen Sandiego и Sonic Prime.

Компаниите заявиха, че сериалът ще включва оригинална история, базирана на нови герои, които показват “света на Minecraft в нова светлина”. Видеото, което Netflix и Mojang публикуваха, само анонсира сътрудничеството им и ще трябва да изчакаме повече информация за това дали сериалът все пак ще включва героите, които всички познаваме от играта, като Стив, крийпърите и зомбитата, или наистина ще включва само герои, които никога не сме виждали досега.

През последните няколко седмици Minecraft пусна и специални артикули за отбелязване на 15-годишнината, включително безплатни парти добавки, безплатна карта, пелерина и тапети. Можете да видите всички юбилейни елементи и съобщения на Mojang на уебсайта на Minecraft.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *