Renault разработва електрическо Twingo с цена под 20 000 евро

Renault съобщи, че ще се свърже с китайска инженерна компания, за да разработи бъдещи автомобили Twingo на цена под 20 000 евро (под 40 000 лв.). Това е в тон с насока поета и от други компании сред производителите в Европа за разработката на по-евтини електрически превозни средства, които да се конкурират с китайските аналози.

“Разработката на Twingo напредва бързо, като планираме да я осъществим за две години”, заяви говорител на подразделението за електромобили Ampere на Renault. “Проектът се осъществява от Ampere. Стайлингът и усъвършенстваният инженерен проект се правят във Франция, а производството ще бъде в Европа, както е планирано”, допълни говорителят.

По-рано този месец Renault и германският партньор Volkswagen прекратиха преговорите за съвместно разработване на достъпна електрическа версия на Twingo. Renault заяви, че решението му да избере китайски партньор за тази версия на Twingo на стойност под 20 000 евро е взето независимо от по-ранното решение на Volkswagen.

Миналата седмица стана ясно, че Volkswagen също подготвя свой модел с цена до 20 000 евро. Компанията ще представи модела си през 2027 г.

Информация от Autoblog

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *