Задават се лаптопи Acer Swift с новите процесори AMD Ryzen AI 300

Acer обяви, че от третото тримесечие на 2024 г. серията тънки и леки лаптопи Swift ще включва модели с новите процесори серия AMD Ryzen AI 300. Устройствата идват с повече процесорни и графични ядра в сравнение със стандартните за този клас персонални компютри. Задвижвани от AMD и оборудвани с ултраефективен NPU, процесорите на AMD са готови да осигурят революционна скорост и производителност на новата вълна персонални компютри с изкуствен интелект на Acer. Моделите ще получат безплатна актуализация за Copilot+ PC изживявания, когато бъде налично.

„Изкуственият интелект продължава да променя очакванията на нашите клиенти що се отнася до компютрите за гейминг, създаването на съдържание и тези за професионалната и ежедневната употреба,“ каза Джери Као, оперативен директор на Acer Inc. „С AMD ние предоставяме повече AI изживявания с безпрецедентна мощ и производителност. През следващите месеци с вълнение ще обявим нови системи, захранвани от процесорите серия AMD Ryzen AI 300 с най-мощния NPU в света с 50 TOPS, най-бързото AP22 в света с архитектура от следващо поколение „Zen 5“ и най-добрата графика за игри в света.“

Базирани на новата високопроизводителна архитектура “Zen 5”, процесорите AMD Ryzen AI 300 с до 12 високопроизводителни ядра и 24 нишки се очаква да предложат следващо ниво на производителност за ултратънките лаптопи. Като част от AMD Ryzen AI, новите процесори използват технологията AMD XDNA 2, за да предоставят до 50+ NPU TOPS с AI обработка. Това позволява на потребителите безпроблемно да използват възможностите на изкуствения интелект и да се възползват от генеративни AI приложения, езикови модели и AI асистенти директно на лаптопите Acer Swift. Така потребителите ще могат да максимизират своята креативност и продуктивност, без нужда от интернет достъп и без да се изразходва живота на батерията.

Процесорите серия AMD Ryzen AI 300 са оптимизирани за по-ниска консумация на енергия и отличен живот на батерията, дори при тежки изчислителни натоварвания. Те предлагат до 36 MB памет за ускорена производителност и обработка на данни. Вградените графики AMD Radeon 800M също могат да поддържат екрани с висока резолюция и да ускоряват процесите на кодиране на видео, независимо дали в системата има допълнителна графична карта или не. Това осигурява отлична графична производителност и качество на изображението, дори ако лаптопът не разполага с отделна графична карта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *