OPPO планира да въведе AI възможности и в по-достъпни смартфони

Днес OPPO разкри ангажимента си да направи телефоните с изкуствен интелект достъпни за всички, като същевременно посочи цялостната технологична революция и преструктурирането на екосистемата на телефоните с изкуствен интелект в бъдеще.

Въпреки повсеместното присъствие на смартфоните OPPO смята, че ИИ не трябва да остава ексклузивен само за флагмански телефони и избрани потребители, а вместо това трябва да бъде достъпен за повече потребители по света. “С нашите непрестанни усилия и ангажираност OPPO цели да направи телефоните с изкуствен интелект достъпни за всички “, каза Били Джан, президент на отдел “MKT, продажби и обслужване в чужбина” в OPPO. “За първи път в индустрията OPPO въвежда генеративен AI във всички продуктови линии. До края на тази година очакваме да предоставим функциите на генеративния AI на около 50 милиона потребители.”

Според IDC доставките на телефони с изкуствен интелект в сегмента под 1000 долара се очаква да нараснат с 250% през 2024 г. и да достигнат 35 млн. броя. През последното десетилетие OPPO е подала над 5000 патента, свързани с изобретения с ИИ, от които приблизително 70% са конкретно свързани с ИИ изображения. OPPO е първата компания за смартфони, която внедрява LLM със 7 млрд. параметъра директно в устройството. Чрез напредъка си в технологиите за изкуствен интелект OPPO внедри над 100 генеративни функции за изкуствен интелект в своите телефони тази година.

Наред със собствените си иновации, OPPO работи в тясно сътрудничество с други лидери в индустрията. В партньорство с Google серията Reno12 на OPPO и флагманът от следващо поколение Find X ще разполагат с LLM от семейството на Google Gemini. В сътрудничество с MediaTek двете страни настройват чиповете, за да подобрят съхранението на данни и изчислителната ефективност на чиповете в бъдещите флагмански модели на OPPO. А чрез партньорството си с Microsoft следващото поколение телефони OPPO ще бъдат оборудвани с възможностите на Microsoft, за да осигурят по-ефективно, точно и естествено преживяване при преобразуване на глас и текст и подобрена свързаност между настолния AI и телефоните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *