Panasonic има нов флагмански безогледален фотоапарат – LUMIX GH7

Panasonic представи най-новото си попълнение сред фотоапаратите – LUMIX GH7. Този флагмански модел е в безогледалната серия Micro Four Thirds LUMIX G.

Апаратът се отличава с големи подобрения по отношение на заснемането на висококачествено видео съдържание и е с широк динамичен обхват. Заложено е на новоразработения 25.2MP BSI CMOS сензор и подобрената ефективност на автофокуса с PDAF (Phase Detection Auto-Focus).

Една от големите добавки е възможността за вътрешен запис в Apple ProRes RAW и първия в света 32-битов плаващ запис, който елиминира нуждата от регулиране на нивата на звукозапис по време на снимане.

Сред възможностите на новия модел са още бърза реакция при заснемане, над 13 стопа увеличен динамичен обхват с богата градация, добавено разпознаване на автофокуса в реално време за самолети и влакове, както и подобрена технология за стабилизиране на изображението, включително корекция на изкривяването на перспективата за видеоклипове и High mode в Active I.S., който позволява мощна компенсация при снимане в движение.

Конкретно при заснемането на видео отчитаме вътрешен запис на 5.7K 30p ProRes 422 HQ и ProRes RAW HQ. Първият в света 32-битов плаващ запис с новия адаптер за XLR микрофон DMW-XLR2 (продава се отделно). Възможно е и зареждане на LUT файлове и прилагане на нови цветове директно към видеоклипове и снимки с REAL TIME LUT.

Налична е опция за прокси запис за ефективност на работния процес и поддръжка за собствена интеграция на Camera to Cloud сFrame.io на Adobe. Записът в Open Gate предоставя опция за гъвкаво оформяне на всяка платформа за социални медии или за нуждите на клиента.

Въведена е опция за неограничен видеозапис, възможен благодарение на ефективната обработка на разсейването на топлината и интегрирането на охлаждащ вентилатор. Има също така ъглов монитор без накланяне, който не пречи на HDMI или USB кабелите при накланяне.

Моделът издържа на тежки условия с устойчивост на прах, пръски и замръзване до -10 градуса по Целзий.

LUMIX GH7 ще е наличен от юли с цена от 2199 евро за тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *