Ревю: Genesis Thor 230 TKL

От време на време до нас достигат за ревю някои гейминг периферни устройства, а сега имаме възможност да изпробваме механичната клавиатура Genesis Thor 230 TKL. Традиционно продуктите на компанията предлагат добро качество и прилична функционалност на фона на достъпни цени, а това е така и в този случай.

В случая TKL обозначава липсата на цифров блок, което я прави по-компактна от пълноформатните модели. Тестовият модел е в бял цвят, но има и други цветови опции. Налична е цялостна поддръжка за RGB подсветка с различни режими. Заложено е на суичове Outemu Red, като те, а и капачките, могат да бъдат подменяни.

Конструкцията е солидна, а свързването става чрез USB Type-A порт и откачащ се кабел с дължина 1.6 м., който е със сплетено покритие за по-голяма издръжливост. В комплект с клавиатурата идват стикери, ръководство и два резервни суича със пинсети за смяна.

Основни характеристики:

  • Механизми/суичове: Outemu Red
  • Клавиши: 87; 2 мм ход; 1 мс
  • Подсветка: RGB, на всички клавиши, 25 режима
  • Свързване: USB-A, кабел със сплетено покритие и дължина 160 см.
  • Размери: 363 х 155 х 39 мм, 730 гр.

Thor 230 TKL работи директно при свързване към съвместими системи, Android, Windows 10, Windows 11, Windows 7 и Windows 8. Като платформи се поддържат още XBOX One, Microsoft XBOX Series S, Microsoft XBOX Series X, PC, Sony PlayStation 4 и Sony PlayStation 5. Това прави модела подходящ за гейминг с най-популярните решения.

Изтеглянето на допълнителен софтуер е опционално, но ще ви е нужно, ако искате през него да управлявате някои функционалности, като програмиране на клавишите, макро и подсветка (това може да става и директно през клавиатурата).

Клавиатурата стои стабилно на бюрото или друга повърхност, като има гумирани крачета и възможност за леко повдигане на задната част за по-удобен гейминг/писане. Кабелът е достатъчно дълъг, и откачащ се, а наличието на сплетено покритие означава, че ще е и издръжлив.

В този модел е заложено на механични суичове Outemu Red на всичките 87 клавиша. По данни на компанията издръжливостта е 50 млн. клика, а сред другите свойства са 45 гр. сила на натиск и точка на задействане 2 мм. Времето за реакция е 1 милисекунда, а всичко това означава, че те предлагат доста бързо действие, което е и необходимо за оптимален гейминг. Очаквано суичовете са по-тихи от останалите суичове.

Hot Swap технологията позволява незабавна смяна на превключвател без необходимост от запояване и технически познания. Всеки потребител може сам да смени суича като просто го извади, използвайки включената метална скоба и после постави новия.

За времето, в което използвахме клавиатурата отичтаме бързата реакция на клавишите, което със сигурност ще е от полза за всеки геймър. Тя също така е оборудвана с N-Key Rollover функция за пълен Anti-Ghosting. Благодарение на това, независимо колко клавиша натискате едновременно, устройството ще отчете всеки бутон и незабавно ще изпрати сигнала към компютъра.

Thor 230 TKL има функция за заключване на клавиша на Windows, за да избегнете случайно минимизиране на играта. Има и ред с функционални бутони за управление на редица възможности, като плейбек, сила на звука, и стартиране на някои приложени и опции.

RGB ефекти

Клавиатурата включва RGB подсветка за всички клавиши, а ефектът е впечатляващ на фона на бялото шаси. Това придава още по-голям интензитет на цветовете. Можете да избирате между 25 опции на подсветката, като засилвате светлината и забавяте или забързвате ефектите.

Всичко това е възможно чрез клавишни комбинации, както следва:

За да промените нивото на яркост на подсветката, натиснете клавишите Fn + Стрелка Горе/долу
За да промените скоростта на ефектите на подсветката, натиснете клавиши FN + Стрелка Ляво/дясно
За да промените цвета на осветлението, натиснете FN + Del
Натиснете клавишите FN + Ins или Fn + 1-5 за преминаване между 25 режима на подсветката

Заключение

Цената на Genesis Thor 230 TKL е 99 лв., което я поставя сред достъпните геймърски периферни устройства. Срещу тази сума се сдобивате с механична клавиатура, която е подходяща за гейминг на високо ниво.

Тя е издръжлива и предлага възможност за лесна смяна на суичовете, когато това е необходимо. Налични са очаквани възможности като бърз реакция и Anti-Ghosting, а към всичко това добавяме и доста ефективна RGB подсветка с различни режими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *