Ревю: Huawei Watch Fit 3 – моден аксесоар и смарт часовник

Както добре знаем, Huawei има широка гама от носими устройства, а традициите на компанията в тази сфера са много силни. На особена потребителска популярност се радват смарт часовниците, а сега при нас е и едно от най-новите попълнения в това направление.

Става дума за Watch Fit 3, който продължава политиката на Huawei за смесване на модата и технологиите. Този път надсловът е Fashion Squared, което се характеризира с елегантен дизайн с квадратен екран и тънък корпус.

Моделът работи безпроблемно както със смартфони с Android, така и с iPhone. За целта ви трябва приложението Huawei Health, а то се изтегля лесно чрез Qr код, който е поставен на кутията.

Заложено е на алуминиев корпус, който е с дебелина 9.9 мм и тегло 26 гр. Това означава, че става дума за устройство, което е удобно за използване през цялото денонощие. Отдясно на конструкцията има изискана многофункционална коронка и нископрофилен елипсовиден, функционален бутон.

Watch Fit 3 идва в няколко цветови опции, включително златист с бяла кожена каишка, сребрист, розов и черен. Флуороеластомерната каишка е много приятна и приляга удобно на китката, като смяната става лесно. Часовникът също така е водоустойчив и издържа на потапяне до дълбочина 50 метра. Заедно с модела идва и кабел за зареждане с магнитни пинове.

Основни характеристики:

  • Дисплей: 1.82“ AMOLED, 408 x 480, 347PPI
  • Материали: Gorilla Glass 3, корпус от нишков полимер + NCVM
  • Свързаност: GPS GNSS, Bluetoot 5.3
  • 5ATM водоустойчивост
  • Сензори: Сензор за сърдечен ритъм (със сензор за кислород в кръвта), акселерометър, жироскоп, сензор за околна светлина
  • Системни изисквания: Android 8.0 или по-нов, iOS 12 или по-нов
  • Размери: 43.2 х 36.3 х 9.9 мм, 26 гр.

Екран и функционалност

Часовникът идва с голям, 1.82-инчов AMOLED дисплей, предлагащ обширна площ при съотношение дисплей-корпус от 77%. Сред останалите основни параметри са честота на опресняване 60 херца и яркост до 1500 нита.

Възпроизвежданите цветове са наситени, а нивото на контраст е добро. Възможно е ръчното регулиране на яркостта или това може да става автоматично, като нивата са отлични и картината е отчетлива при всякакви условия.

Наличен е голям набор от циферблати, които лесно се заменят през приложението на смартфона, като някои са директно на него, включително и ексклузивни за модела. Заложено е на вече добре познатата ни софтуерна платформа HarmonyOS, която е оптимизирана за този тип екран и показва повече информация. Работата със системния интерфейс е лесна и бърза.

С часовника можете да управлявате музикалния плейбек на телефона си, а и да го откриете ако е с активна връзка. Сред наличните функционалности са още аларма, таймер, хронометър, фенерче, показване на времето и др. Моделът разбира се показва известията, които получавате на телефона си.

Тренировки, здравни показатели и батерия

Налични са очаквани опции за следене на здравни показатели. Това включва целодневно измерване на пулс, чрез новата и подобрена система TrueSeen 5.5, и нива на кислород в кръвта, качество на съня с технологията TruSleep 4.0, нива на стрес и календар за женския менструален цикъл. Добавени са и дихателни упражнения за намаляване на стреса.

Възможен е и анализ за аритмия чрез пулсова вълна, а така можете да разчитате на неинвазивно засичане на атриална фибрилация. Приложението Stay Fit пък дава опция за следене на калориите. Традиционно откриваме и системата от рингове за активност, които показват напредъка към целите ви за деня.

Watch Fit 3 може да проследява над 100 вида тренировки, включително с 9 категории и над 200 професионални планове. Има също така вграден GPS, който помага за точното отчитане на позиционирането на открито. Сред новите тренировки, които можете да проследявате са футбол, баскетбол, електронни спортове и др. Водоустойчивостта е 5ATM, което означава, че можете да проследявате и плуване.

Управлението на Watch Fit 3 се осъществява през приложението Huawei Health, като от там можете да задавате различните желани настройки на часовника и да следите данните от сензорите. В приложението се показват и записите при тичане на открито, като те се визуализират на карта с много данни.

Издръжливостта с един заряд при стандартно натоварване е до 10 дни, а при стандартна работа до 7 дни и 4 дни с Always On Display. Зареждането става чрез включена в комплекта магнитна поставка и по данни на компанията отнема около 60 минути.

Заключение

Цената на Huawei Watch Fit 3 е 290 лв. за версиите с флуороеластомерна каишка и 350 лв. за тази с кожена. Часовникът е изключително елегантен и може да бъде добър спътник в различни ситуации, дори като моден аксесоар.

Отвъд това обаче са налични очакваните възможности за персонализиране чрез циферблати, измерване на основни здравни показатели и проследяване на множество видове тренировки. С един заряд на батерията, според начина на работа, можете да получите до 10 дни издръжливост.

One thought on “Ревю: Huawei Watch Fit 3 – моден аксесоар и смарт часовник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *