Новите OLED телевизори и саундбар системи на LG са наслада за сетивата

Тази година LG представи новото си поколение OLED телевизори и саундбар системи в рамките на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, което имахме възможност да посетим лично. Там бяхме и сред първите, които видяха устройствата, които компанията пуска в продажба през 2024 г. Днес ще разгледаме по-отблизо част от тези продукти, а с някои от тях вече можете да се сдобиете и вие.

Висококачествена OLED картина и мощен процесор

Новата серия OLED телевизори за 2024 г. стъпва на традициите на компанията в тази технология. Това означава, че можете да разчитате на кристална картина, както и висококачествено пресъздаване на цветовете, включително черния.

Тази година LG вгражда в телевизорите си нов процесор с изкуствен интелект, като M4 и G4 моделите са оборудвани с α (Alpha) 11 AI процесор. Този чип ефективно подобрява качеството на картината, а и на звука – 70% подобрение в графичната производителност и 30% по-бърза скорост на обработката в сравнение с предишните модели от серията.

От особено значение при моделите с висока резолюция е технологията за ъпскейлинг, а в това отношение тук е заложено отново на изкуствен интелект, който използва прецизен анализ на изображението на ниво пиксел, за да подобрява яснотата на образи и фонове, които иначе биха били размазани. На фона на това, технологията Dynamic Tone Mapping Pro разделя картината на блокове и разкрива детайлите, като анализира различията в яркостта.

Сред акцентите тази година е LG SIGNATURE OLED M4, безжичният OLED телевизор на LG. Той вече се предлага и в нов размер на екрана от 65 инча, с опции до 97 инча. Заложено е на Zero Connect Box система, която напълно премахва всички свързващи кабели. OLED M4 е първият в света безжичен телевизор с безжично видео и аудио предаване на съдържание до 4K 144Hz.

webOS предлага повече възможности за персонализиране и дълга поддръжка

Тази година компанията въвежда новата си визия “Sync to You, Open to All”, която залага на персонализирано изживяване. Това се олицетворява чрез платформата webOS, която е вашият портал към смарт телевизора. Чрез индивидуални профили (до 10), всеки ползващ телевизора, може да персонализира началния екран и да заложи индивидуалните си настройки, като това става много лесно. Ако искате да се възползвате от гласовите команди, системата пък може да разпознава гласовете на различните потребители.

Така имате директен достъп до любимите си услуги и съдържание. Опцията Picture Wizard пък позволява настройването на качеството на изображението според собствените предпочитания. Директно на основния екран получавате разбор на последното съдържание, което сте гледали, като можете бързо да скочите в него и да продължите от където сте спрели.

Последната версия на webOS обаче добавя и още полезни възможности. Става дума за способностите за взаимодействие с умните уреди в дома, поддържащи Matter, универсалния стандарт за оперативна съвместимост на интелигентния дом. Отвъд това са налични вградени Apple AirPlay и Google Chromecast за подобрена съвместимост с мобилни устройства, позволявайки безпроблемно изпращане на съдържание от телефона към големия екран.

Много добра новост е също, че чрез програмата webOS Re:New, LG гарантира софтуерни актуализации за следващите 5 години. Така няма да се притеснявате, че телевизорът няма да е актуален в обозримо бъдеще.

С мисъл за геймърите

OLED телевизорите на LG са подходящи за всякакви видове мултимедийни забавления. Така освен да гледате филми, сериали и телевизия, можете и да играете любимите си игри. По отношение на гейминга моделите включват няколко предимства, включително високата честота на опресняване от 4K 144Hz и HDMI 2.1 свързаност.

Телевизорите идват и с Game Optimizer, за да позволят лесното превключване между предварителните настройки на дисплея, предназначени за различни жанрове игри, както и поддръжката на NVIDIA G-SYNC и AMD FreeSync, за да елиминира накъсването на изображението.

Добавена звукова стойност с новите саундбар системи на LG

На фона на съвсем способните вградени звукови системи, винаги можете да добавите по-силен и качествен звук чрез отделен саундбар. LG OLED и QNED телевизорите безпроблемно се съвместяват с саундбар модели на компанията чрез вграден WOWCAST.

Сред новите модели са S95TR, SG10TY и S70TY, които поддържат функцията WOW Orchestra за достигане на пълния потенциал на телевизора и саундбара. Освен това открояваме наличието на технологиите Dolby Atmos и DTS:X.

WOWCAST позволява на S95TR и SG10TY да се свързват безжично към телевизори LG без загуба на качеството, дори когато е включено Dolby Atmos. И трите нови саундбар модели работят с WOW интерфейс, който е интуитивен и позволява лесното управление. Премиум моделът S95TR има 810W мощност и 15 канала. Налични са подобрени високочестотни говорители за ясен и прецизен звук.

SG10TY има дизайн, който се съчетава с широчината и цветовете на рамката на LG OLED телевизорите, а S70TY е подходящ за телевизорите LG QNED със своя опростен и компактен дизайн. Този модел също така разполага с първия в индустрията централен високоговорител, който осигурява по-голяма яснота на гласа. Той може да бъде поставен директно под телевизора за изчистен интериорен стил.

Сред добавените технологии при саундбар системите са Triple Level Spatial Sound за постигане на пространствен звук, AI Room Calibration за калибриране на звука според условията в помещението и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *