Samsung представи новото поколение BioActive сензор за Galaxy Watch

Samsung представи новото поколение на своя BioActive сензор, който ще видим в следващия Galaxy Watch. Новият сензор ще даде възможност за усъвършенствани прогнозни и превантивни уелнес функции, в допълнение към по-точните измервания на здравето.

Инженерите на Samsung са се фокусирали върху три подобрения на новия сензор: подобряване на работата на фотодиодите, приемащи светлина, добавяне на допълнителни цветове на светодиодите (LED) и оптималното им разположение по целия сензор.

Samsung увеличи повече от два пъти производителността на всеки фотодиод, като успешно намали броя, необходим за поддържане на капацитета, от осем на четири. Тази промяна на дизайна освободи допълнително пространство за интегриране на по-голям брой и разнообразие от светодиоди и осигури оптималното им разположение в сензора. Новият сензор вече включва сини, жълти, виолетови и ултравиолетови светодиоди в допълнение към увеличения брой зелени, червени и инфрачервени светодиоди. С интегрирането и подреждането на тези светодиоди, фотодиоди и специално проектиран фотодиод Samsung прави още една стъпка напред в иновациите и вече е в състояние да преследва неизследвани аспекти на мониторинга на здравето при носимите устройства.

Оптималното разпределение на зелените, червените и инфрачервените светодиоди поставя нови стандарти в технологиите за носими устройства, като подобрява точността и позволява изключителна ефективност в широк спектър от здравни показатели. Това позволява на новия сензор BioActive да измерва по-точно здравни показатели като сърдечен ритъм, качество на съня, кръвно налягане,2 нива на кислород в кръвта и нива на стрес.3 Дори измерването на сърдечния ритъм по време на интензивни тренировки е с 30% по-точно в сравнение с предшественика му.

По-разнообразните цветове на светодиодите и новоразработените фотодиоди разкриват нови възможности и ви дават възможност да предвиждате по-добре тенденциите и да предприемате проактивни стъпки за превантивна грижа. Първата от тези функции ще бъде индексът на крайните продукти на напредналото гликиране (AGEs)4 – показател за метаболитното здраве и биологичното стареене, силно повлиян от цялостния начин на живот и хранителните навици. Използван като проницателен биомаркер, този индекс предоставя моментна снимка на биологичната ви възраст, за да ви помогне да вземате по-информирани решения за вашето пътуване към здравето и да работите за по-здравословно бъдеще. Добавянето на индекса AGEs е само една от многото нови усъвършенствани функции, планирани за следващия Galaxy Watch.

One thought on “Samsung представи новото поколение BioActive сензор за Galaxy Watch

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *