Новото поколение умни часовници на Samsung включва и Ultra модел

Заедно с новите си сгъваеми смартфони Galaxy Z Fold6 и Flip6, Samsung представи и редица нови умни джаджи. Сред тях са пръстенът Galaxy Ring, серията слушалки Galaxy Buds3 и часовниците Galaxy Watch7 и Galaxy Ultra.

Сега се спираме по-подробно на новите часовници, като открояваме наличието за първи път на Ultra модел, който между другото наподобява леко по дизайн на Apple Watch Ultra.

Цени и предварителни заявки

Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra са в кампания по предварителни поръчки в периода 10 – 23 юли със следните условия:

Купи Galaxy Watch Ultra и вземи подарък Trail Band.
Купи Galaxy Watch7 и вземи подарък Fabric Band.

Oфициалните продажби на Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra в България започват на 24 юли в партньорската мрежа на Samsung на препоръчителни цени, както следва:

Galaxy Watch Ultra 47mm LTE – 1 369 лв.
Galaxy Watch7 44mm LTE – 779 лв.
Galaxy Watch7 44mm BT – 679 лв.
Galaxy Watch7 40mm LTE – 719 лв.
Galaxy Watch7 40mm BT – 619 лв.

Galaxy Watch7

Новият Watch7 идва в два размера, 40 и 44 mm, като те се предлагат съответно в зелен и сребрист и зелен и кремав цвят. В зависимост от избрания размер екранът е 1.5 или 1.30-инчов AMOLED с покритие от сапфирен кристал. Заложено е на чипсет от ново поколение Exynos W1000, който се произвежда по 3-нанометров процес (и в Galaxy Watch Ultra).

В софтуерно отношение всички часовници са с Wear OS 5 (Powered by Samsung), която дава достъп до много функционалности и приложения, включително през Play Store. Часовниците използват новия BioActive сензор с много възможности за измерване на здравни показатели, включително пулс и някои сърдечни състояние, ЕКГ, биоелектричен анализ, задълбочено следене на съня (отчитане и наличието на сънна апнея) и др.

сред останалите параметри са още сертификации и издръжливост 5ATM + IP68 / MIL-STD-810H, както и LTE опции и за двата размера. Възможно е управлението на някои функционалности чрез жестове, а по отношение на тренировките се поддържат над 100 режима. Има и много опции за персонализиране чрез разнообразни циферблати.

Galaxy Watch Ultra

Този модел надгражда с наличието на повече възможности и по-голяма издръжливост. Той е с титанов корпус в сребрист, сив и бял цвят. Екранът отново е защитен от сапфирен кристал, като е AMOLED с диагонал 1.5 инча и максимална яркост 3000 нита. Добавен е нощен режим, който подобрява видимостта на тъмно.

Моделът разполага с нов Quick бутон, който дава бърз достъп до избрани активности. В режим на пестене на енергия се постига издръжливост до 100 часа с едно зареждане, а при тренировки и пестене на енергия, до 48 часа.

Galaxy Watch Ultra работи при по-голям диапазон от надморски височини, от 500 метра под морското равнище до 9000 метра надморска височина. Освен това има водоустойчивост 10ATM, което го прави способен да издържи и по-дълбоки гмуркания. Дизайнът е със заоблени ръбове, като има доста интересна визия.

One thought on “Новото поколение умни часовници на Samsung включва и Ultra модел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *