Това са новите Galaxy Z Fold6 и Flip6

Днес се състоя дългоочакваната премиера на най-новите продукти на Samsung в редица серии. В случая ще ви запознаем отблизо със сгъваемите смартфони Galaxy Z Fold6 и Flip6, които търпят лека еволюция с наличието на малко по-компактни размери.

Най-важната промяна при Fold6 е във външният екран, който е по-широк и така позволява по-добра продуктивност. При Flip6 отчитаме добавянето на 50MP главна камера, която ще подобри значително възможностите за снимане. На фона на това са интегрирани функционалности с изкуствен интелект, част от портфолиото Galaxy AI.

Иначе двата телефона използват флагманския чипсет Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy за най-висока производителност. Освен това са с Android 14 с One UI 6.1.1 с обещанието за 7 години софтуерни обновления. Заложено е на редица рециклирани материали, както и сертификация IP48. Добавена е защитната платформа Samsung Knox със Samsung Knox Vault. Серията е снабдена с подобрени покрития Armor Aluminum и Corning Gorilla Glass Victus 2.

Наличност и предварителни поръчки

Galaxy Z Fold6 и Z Flip6 са вече налични за предварителна поръчка в периода 10 – 23 юли в партньорската мрежа на Samsung, със следните бонуси:

Купи Galaxy Z Flip6, върни стар телефон и получи 300 лв. отстъпка.
Купи Galaxy Z Fold6, върни стар телефон и получи 350 лв. отстъпка.

Galaxy Z Fold6 се предлага в Сребристо, Морскосиньо и Розово, докато Galaxy Z Flip6 се предлага също в Синьо, Мента, Жълто и Сребристо. Официалните продажби на устройствата у нас стартират от 24 юли на препоръчителни цени, както следва:

Galaxy Z Fold6 (12GB+1TB) – 4 609 лв.
Galaxy Z Fold6 (12GB+512GB) – 4 139 лв.
Galaxy Z Fold6 (12GB+256GB) – 3 909 лв.
Galaxy Z Flip6 (12GB+512GB) – 2 579 лв.
Galaxy Z Flip6 (12GB+256GB) – 2 349 лв.

Galaxy AI на Galaxy Fold6

Очаквано сред акцентите и при сгъваемите модели тази година е пакетът с функционалности с изкуствен интелект Galaxy AI. Ето и някои от способностите конкретно за Galaxy Z Fold6 в това направление:

Note Assisti на Samsung Notes: превод и обобщение; автоматично форматиране; транскрибиране
Composer от Samsung Keyboard: генерира предложен текст на базата на прости ключови думи за имейл приложения и поддържани социални мрежи
Sketch to image с S Pen: дава възможност за създаване на детайлни произведения на изкуството с опциите за генериране на изображение
Вграден Google Gemini: личен асистент, задвижван от AI директно на телефона с интеграция с някои Google приложения
Circle to Search: търсене чрез ограждане на съдържание на екрана
Interpreter: идва с нов режим за разговори за показване на превод на двата екрана
Live Translate: превод на разговори в реално време и в селекция от популярни приложения на трети страни.
ProVisual Engine: разширени възможности при снимане и редактиране с Photo Assist, Portrait Studio и Instant Slow-mo

Иначе моделът идва с 4400mAh батерия, 7.6“ основен и 6.3“ външен екрани, тегло 239 гр., до 1TB вградена памет за файлове, тройна основна камера с 50MP сензор с оптична стабилизация и селфи камери в двата екрана.

Galaxy Z Flip6

Новият Flip идва с 3.4-инчов Super AMOLED FlexWindowi екран, който поддържа функции, базирани на AI, без да е необходимо да се отваря устройството. Сред тях са Suggested replies за бързи отговори и др. Има и повече опции за персонализране на екрана чрез тапети и уиджети.

Основната камера вече има 50MP сензор, което е голям скок за серията Flip и ще позволи заснемането на по-качествени снимки и клипове. Тази камера може да се използва лесно и за селфита, както в сгънато така и в останалите състояния. Добавена е и опция наречена Auto Zoom, която автоматично открива най-доброто кадриране за снимката. Полезна добавка е включването на нощен режим в приложението Instagram.

Иначе рапзолагате с 6.7“ основен екран с адаптивна честота до 120Hz, както и батерия с капацитет 4000 mAh, която по данни на компанията предлага повече издръжливост благодарение на софтуерни и хардуерни иптимизации. Моделът тежи 187 гр., като в сгънато състояние е с дебелина 14.9 мм, а в разгънато, 6.9 мм. Тук паметта за съхранение е до 512GB.

One thought on “Това са новите Galaxy Z Fold6 и Flip6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *