Ford Capri се завръща като електромобил

Ford възражда популярния от 70-те години на миналия век Capri, макар и само по име. Без да прилича изобщо на оригиналния фастбек с две врати, който дебютира през 1968 г., новото Capri ще бъде електрически автомобил с четири врати, базиран на платформата MEB на Volkswagen.

Ford го определят като “спортно купе за семейството”, а рекламно лице на новия модел е легендарният футболист Ерик Кантона.

При пускането на пазара ще се предлагат два модела – базова и премиум версия, като и двата са определени като “Extended Range”. Базовата версия е модел с едномоторно задно задвижване с мощност 282 к.с., батерия с капацитет 77 кВтч, пробег 620 км и време за зареждане от 10-80% за 28 минути.

Моделът Premium е със задвижване на всички колела, с два двигателя и 335 конски сили. Малко по-големият 79kWh акумулатор приема заряд от 185 kW (с 50 kW повече от базовия), така че може да се зареди от 10-80 процента за 26 минути. Пробегът на този модел е съвсем леко намален до 592 км, съгласно европейския стандарт WLTP. Що се отнася до производителността, базовият модел може да ускори от 0 до 62 мили/ч за 6,4 секунди, а Premium – за 5,3 секунди.

Моделът Premium получава няколко други допълнения, включително 20-инчови алуминиеви джанти вместо 19-инчови, както и амбиентно осветление, аудиосистема B&O и др. От технологична гледна точка Capri предлага автоматична смяна на лентата, разпознаване на велосипедисти при отваряне на вратите и масажираща седалка на водача. Вертикалният 14,6-инчов сензорен екран дори се плъзга, за да разкрие отделение за съхранение, а в предния подлакътник е скрита “Мегаконзола” допълнително пространство.

Capri ще се произвежда в Германия и цената му започва от 49 400 евро за базовия модел и 53 000 евро (57 490 долара) за пакета Premium.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *