Sony ZV-E10 II е насочен към влогърите

Изминаха три години, откакто Sony пусна ZV-E10 – фотоапарат, предназначен за влогъри, така че беше очаквано този модел да получи наследник. Е това вече е факт, като компанията обяви безогледалния модел ZV-E10 II. Sony твърди, че този вариант добавя някои нови функции, като същевременно запазва тези, които потребителите са харесали от оригинала, включително възможността за разфокусиране на фона и екрана за обръщане под различен ъгъл.

ZV-E10 II е снабден с 26MP Exmor R CMOS сензор, което е подобрение спрямо 24MP сензор в оригиналния модел. Батерията с по-голям капацитет (NP-FZ100, намираща се в някои пълнокадрови фотоапарати на Sony) може да се окаже по-убедително обновление. Sony твърди, че с тази батерия потребителите ще могат да снимат до 195 минути видео непрекъснато.

Други функции включват настройка за кинематографичен влог, която автоматично оптимизира съотношението на страните, честотата на кадрите и скоростта на прехода на автофокуса за по-кинематографичен вид на видеоклиповете, твърдят от Sony. Има и нов вертикално ориентиран потребителски интерфейс и подобрена “свързаност за лесно предаване на живо и трансфер на данни”, според компанията. Всичко това, а фотоапаратът все още тежи само 377 грама.

ZV-E10 II ще бъде наличен в края на този месец и ще струва 2199 лв. само за корпуса, а в комплект с новия обектив PZ 16-50mm f/3,5-5,6 OSS II, ще трябва да подготвите 2399 лв. Според Sony лекият обектив от комплекта предлага подобрения в автофокуса и видео производителността в сравнение с предишната версия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *