Logitech Keys-To-Go

След като преди време имах достъп до един доста интересен и полезен аксесоар, Bluetooth клавиатурата Logitech k480, сега ще ви запозная с друг подобен продукт отново от Logitech – Keys-To-Go.

Bluetooth клавиатурата е едно интересно решение за всички, които обичат да пътуват и да пишат. Моделът е с ултра тънък профил и може да бъде свързан с Android или Windows устройство (има вариант и за iOS). Целта е ако нямате място за преносим компютър да вземете смартфона или таблета си и благодарение на клавиатурата да разполагате с надежден метод за въвеждане на текст.

Устройството е пълноразмерна клавиатура с достатъчно място между клавишите позволяващо комфортно писане. Макар и на пръв поглед да изглежда че плоските бутони не са подходящи за удобно и бързо въвеждане, ще останете приятно изненадани въпреки почти изцяло липсата на разстояние за движение при натиск.

Повърхността на клавиатурата е от издръжлива FabricSkin, която предпазва от задържането на прах и отблъсква случайно разлети течности. Долната част е от гумирана материя намаляваща плъзгането и помагаща за постигане на стабилност при поставяне на различни солидни повърхности. Налична е в три цвята – черен, червен и син.

Keys-To-Go предлага и функционалните бутони на Android и Windows, както и мултимедийни бутони. Има дори директен бутон за заснемане на екрана.

Свързването с Android и Windows устройства чрез Bluetooth е доста опростено. Активирате Bluetooth свързаността на смартфона/таблета/лаптопа си и след това включвате клавиатурата, натискате бутона с Bluetooth икона и търсите за устройство през Android/Windows устройството си. След като го видите в списъка с намерени устройства го избирате и ако е необходимо набирате съответен код през клавиатурата.

Ако не разполагате със стойка за смартфона или таблета си, в комплект с модела идва специална такава, която се прикрепва чрез улей за клавиатурата и в нея можете да поставите устройството си. За съжаление ъгълът под, който се разполага не е достатъчно удобен за писане при поставяне в скута. За сметка на това самата клавиатура е достатъчно стабилна и в това положение.

Освен клавишите е наличен само един друг бутон – плъзгач за включване/изключване. В дясно над клавишите е разположен и светлинен индикатор, който показва статуса при зареждане и при активиране на Bluetooth за свързване.

И така за времето през, което имах възможност да ползвам клавиатурата, изводите са, че тя ще бъде много удобна ако имате солидна повърхност на която да я разположите и да получите добър ъгъл за видимост към екрана на използваното устройство. Определено работата в скута не е сред силните страни, основно поради факта, че няма как да регулирате ъгъла под който се разполага смартфона или таблета ви. Използването по време на път може да бъде затормозяващо поради вибрациите и възможността устройството ви да изпадне.

Що се отнася до самото писане, то колкото повече, ползвате клавиатурата, толкова повече ще свикнете с нейните аспекти.

Препоръчвам клавиатурата ако имате нужда да пишете докато си пиете кафето някъде или имате планирано дълго изчакване. Като цяло оставам с добри впечатления от модела. Лесен за използване, тънък профил и пълна функционалност като клавиши.

Както и при предишното ми ревю на подобен продукт, препоръчвам да използвате приложението External Keyboard Helper Pro, за да можете да пишете на български без проблеми и да сменяте езиците. Неудобство е че трябва да избирате метода за въвеждане всеки път когато използвате клавиатурата и после отново да го променяте.

С един заряд на батерията от Logitech обещават до 3 месеца работа, а самото зареждане се осъществява посредством включен в комплекта USB кабел.

Logitech Keys-To-Go може да бъде намерена онлайн на цена около 100 лв., което не е малка инвестиция, но пък ако можете да си я позволите и прецените, че имате нужда от нея, си заслужава.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *