Българско софтуерно студио създава виртуална версия на Царевец

Най-новият проект на българското софтуерно студио Parizagames цели да създаде интерактивна визуализация на средновековната крепост „Царевец”. По този начин всеки ще може да се разходи из старата българска столица.

Поради липсата на изчерпателна и еднозначна информация относно облика на старопрестолния град, визуализации по никакъв начин не претендират за автентичност и трябва да се възприемат по-скоро като хипотеза, а на места дори и като художествена фантазия, отбелязват от студиото.

Главната цел на настоящия проект е да се създаде интерактивна визуализация на „Царевец” с висока художествена стойност и реалистична графика. За да се онагледи търсената визия са направени демонстрационни изображения на Царския дворец. Благодарение на технологията на “Unreal engine 4” възстановените обекти могат да се разгледат интерактивно в реално време.

В реално време ще се симулира тълпа от хора, за да се подсили атмосферата.

Началните изображения вече могат да бъдат разгледани на Facebook страницата на проекта, а студиото планира и провеждането на Kickstarter кампания, която да им помогне в събирането на средства за финансиране на проекта.

Преглед на първия проект на Parizagames, играта Mad Gardener, можете да намерите тук, а тук и интервюто ни с двамата основатели на студиото Марин Крънзов и Любомир Русев.

Павлин Луканов

One thought on “Българско софтуерно студио създава виртуална версия на Царевец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.