SilverStone EP04

В поредица от кратки ревюта ще ви запозная с няколко аксесоара, които ми бяха предоставени за тестване от SilverStone. Производителят е познат най-вече с компютърните си кутии и захранвания, но предлага и редица аксесоари, които могат да бъдат доста полезни.

Първото устройство, което разглеждаме е USB мрежовият хъб с модел EP04. Джаджата е компактна с размери 26 x 18 x 114 мм и тегло от едва 58 гр. Конструкцията е алуминиева с черен цвят, а дизайнът е изчистен и функционален.

В горната част са разположени 3 х USB 3.1 порта, до които се намира и LED индикатор за активност. Отдясно на конструкцията се намира RJ45 LAN порт, а отляво е кабелът, с дължина 10 см, за връзка към компютър.

Интерфейсът на устройството е USB 3.1 Gen 1 Type-A мъжки, а за да се възполазвате максимално от възможностите е добре да разполагате и с такава технология на компютъра си. Системните изисквания са за Microsoft Windows 7/8/10 (32-bit, 64-bit) или по-нова и Mac OS 10.5 или по-нова. Ако използвате Windows 7 ще трябва да изтеглите допълнителни драйвери, които се намират на продуктовата страница на модела.

Това което е отличително за хъба е наличието на LAN порт с поддръжка за 10/100/1000Mbps скорости. Това е от голяма полза за компютри без наличие на подобен тип връзка. Устройството поддържа Wake-on-LAN и “RealWoW” (Wake-on-LAN) технологии, както и засичане на „twisted pair crossover“ и авто корекция (HP Auto-MDIX).

Наличните три USB 3.1 Gen 1 порта позволяват теоретична скорост до 5 Gbps и са съвместими с USB 3.0 / 2.0 / 1.1 устройства. Освен високата скорост на трансфер, портовете предлагат лесен начин за разширение, за компютри, които не разполагат с много такива опции. През хъба можете да зареждате смартфона си, да вържете безжичен приемник, флаш памет, диск или др. Един от основните плюсове на устройството, е че няма необходимост от допълнително захранване, а това се осъществява през връзката с компютъра.

Хъбът включва два чипсета, Realtek RTL8153 за мрежовия контролер и Genesys GL3520 за управление на USB портовете.

За съжаление продуктите на компанията в момента нямат официален вносител у нас, но можете да поръчате SilverStone EP04 през Amazon с цена около 30 Евро.

Павлин Луканов

One thought on “SilverStone EP04

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *